ZA TEKST O JASENOVCU KRIVE HRVATE? ‘Oni su majstori da ulože mnogo para u lobiranje. Tuđman je satima čekao da Clinton izađe iz WC-a i pružio mu ruku’

20.08.2021. 14:45:00

S portala Jerusalem Post izbrisan je tekst Davida Goldmana u kojem autor žestoko kritizira Ivu Goldsteina.

Nakon toga medij je objavio odgovor beogradskog Muzeja žrtava genocida u kojem su izrazili čuđenje i uputili javni prosvjed zbog iznesenih lažnih tvrdnji “o jednom od najmonstruoznijih stratišta u cijeloj Europi tijekom Drugog svjetskog rata”.

Istaknuli su i da se autor bez stručnih kvalifikacija uključio u raspravu o iskrivljavanju Holokausta. 

Srpski mediji pišu da je članak povučen zbog prosvjeda iz Srbije.

Episkop slavonsko-pakrački Jovan (inače bivši niški specijalac) rekao je da je postojala teorija da je ovaj tekst samo posljedica nepažnje urednika zbog godišnjih odmora, ali je za TV Prva rekao da je “malo teško povjerovati u to”.

“Tekst se pojavio, reakcija je bila dobra, i tekst je obrisan. Kako se te stvari mogu pojaviti? To počinje od našeg samopoštovanja. Dok u Beogradu nema ni najmanja pločica ‘Jasenovac’, mi ne možemo očekivati da nas bilo tko poštuje ili da nam vjeruje. Točka”, rekao je episkop Jovan.

Stefan Radojković iz Muzeja žrtava genocida smatra da iza autora teksta ne stoji prava osoba, već izmišljena osoba.

“Ne bi nas začudilo da to je zapravo osoba iz hrvatske dijaspore, jer smo slične pokušaje imali tijekom 90-ih. Hrvatska je s predsjednikom Franjom Tuđmanom unajmila je osobu iz SAD-a koja je potpisala ‘Tajni rat Srbije’, dokument kojem je cilj bio propagandni rat”, kaže Radojković. 

Predsjednik informacijskog centra “Veritas” Savo Štrbac smatra da nije riječ o propustu.

“Istina se kupuje i to je vrlo skupo danas. Mi smo 90-ih mislili da istina sama po sebi odlazi u svijet i da svi znaju šta se događa, i u tom trenutku i ranije u povijesti. Onda sam primijetio koliko se istina kupuje. Nismo ulagali pare u to lobiranje. Hrvati su majstori da ulože mnogo para u lobiranje svega i svačega. Tuđman je 90-ih imao prijem kod Clintona u Bijeloj kući i to je cijeli svijet prenio. Zapravo, neki lobist ga je uveo u Bijelu kuću s jednom kamerom i kamermanom ispred toaleta. Čekao je satima da Clinton ode u toalet i onda je iskočio ispred njega i pružio mu ruku, kamera je to zabilježila. Koliko se to platilo, ne znam, ali se isplatilo Hrvatima”, rekao je Štrbac za TV Prva.

A tko bi drugi bio kriv nego Hrvati!!!

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.