'ZABORAVILO SE DA SE NA BRANITELJE SLALO SPECIJALCE' - Vukušić: Šteta što se Milanović nije sjetio Miše Hrastova dok je bio premijer

18.07.2021. 16:45:00

Ugledni zagrebački psihijatar Herman Vukušić na društvenim se mrežama osvrnuo na izjave predsjednika Zorana Milanovića 

"O TEMPORA, O MORES: OD MATIĆA I GLAVAŠEVIĆA DO MIŠE HRASTOVA

Pa sada neka netko kaže da ljudi nisu sposobni za duboke i korijente promjene u zreloj životnoj dobi.

Predsjednik RH Zoran Milanović jučer je sudjelovao na predstavljanju monografije Specijalne jedinice policije 'GROM' Policijske uprave Karlovac u Domovinskom ratu 1991.-1995.

Tom prigodom osvrnuo se na slučaj Miše Hrastova (premda ga nije imenovao!), jednog od prvih branitelja grada Karlovca, čiji je život uništen dvadesetogodišnjom pravosudnom trakavicom zbog pogibije 15 neprijateljskih vojnika na koranskom mostu, a čijim obiteljima Mišo danas mora plaćati i odštetu.

Predsjednik Milanović tom prigodom je izjavio:

'Razgovarao sam s ministrom Medvedom i konzultirao se da li da ovo kažem ili ne, jer ne želim njemu zagorčati život, jer on od sebe daje koliko može, ali ne može sve', upitavši je li normalno da država koja kažnjava - i treba kazniti one koji su počinili ratne zločine - 25 godina nakon rata, kao za auto kasko odgovornost, te iste ljude tereti financijski, iznosima od više milijuna kuna.

Lijepo je da predsjednik države ovako barem poluotvoreno stane iza jednog junaka Domovinskog rata, pogotovu ako je osobno donedavno zastupao puno drugačije stavove i kadrovska rješenja (Matić i Glavašević) zbog kojih su branitelji 555 dana prosvjedovali u Savskoj.

Premda je u Hrvateka kratko sjećanje, neki od nas nisu zaboravili kako se za Milanovićevog premijerskog mandata na branitelje u crkvi slalo i specijalce.

Tada ga je njegova prethodnica Kolinda Grabar Kitarović učestalo zvala kako bi smirio situaciju, ali joj se nije javljao na telefon.....

Svejedno, šteta što se predsjednik Milanović Miše nije sjetio dok je bio premijer, možda do ovakvog pravnog epiloga kojeg danas i sam osuđuje ne bi niti došlo", napisao je Vukušić.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: BKK/Foto: Robert Anić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.