Zadarski branitelji spremni i za čišćenje poplavljenih slavonskih sela

30.05.2014. 07:49:04

Zadarski branitelji nisu zaboravili Slavoniju. Jednako kao 91. kada su pokazali kako su spremni pomoći Slavoncima, tako i ovaj put kada ih je iz kuća istjerala elementarna nepogoda. Neki od njih u poplavama su preko noći ostali bez sve svoje imovine, pa i krova nad glavama. Stoga su branitelji udruženi u Zajednici udruga Zadarske županije zasukali rukave i krenuli prikupljati pomoć, a spremaju se i za radne akcije. Danas je iz dvorišta tvrtke Baustoff+metal krenuo šleper s hranom, higijenskim potrepštinama, odjećom, obućom, pa čak i bijelom tehnikom, plastičnim posuđem, a prikupljeno je i 120 pari gumenih čizama. - Prostor nam je ustupio vlasnik tvrtke, Dražen Dajak, inače član Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije. Danas prema Slavoniji kreće treći šleper s robom. Pomoć smo počeli prikupljati još prije deset dana i do danas smo prikupili oko 50 tona robe, istanuo je Tome Zelić, član zadarske HVIDRA-e dodajući kako će ovaj treći konvoj pratiti šest osoba. Oni bi se trebali na terenu, s organizatorima za pomoć stanovnicima poplavljenih područja dogovoriti za daljnju pomoć. Piše: Suzana Bandić Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.