Zadarski branitelji u Vukovaru će skidati ploču na ćirilici!

12.10.2013. 09:27:11

vijest-slika

Sa sastanka Koordinacijskog operativnog tima Stožera za obranu Vukovara, održanog u Zagrebu, bila su i trojica Zadrana, predstavnici zadarskog ogranka Stožera za obranu Vukovara, Tomislav Zelić, Marko Čulina i Boris Mužanović. Predsjednik zadarskog Stožera prenio nam je što je tamo dogovoreno, a sudeći po onome što je zacrtano kao plan za ova dva tjedna, hrvatskoj Vladi ne piše se dobro. Ukoliko ne sjednu sa braniteljima, morat će opet postaviti policiju ispred zgrada sa ćiriličnih pločama, što na nekim mjestima već rade, ali sada će vjerojatno morati poslati više njih. Naime, Zelić nam kaže kako je na sastanku dogovoreno šest točaka koje će središnjica u svojemu dopisu poslati predsjedniku RH Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću. Očekuje se od njih da prihvate svih šest točaka, ako ne - Stožer za obranu Vukovara kreće u još jednu akciju! No, sudeći po onome što su nam rekli, čini se da će to biti najžešća akcija dosad jer je dogovoreno da će ploče sa dvojezičnim natpisima skidati branitelji iz cijele Hrvatske. Naime, evo što nam Zelić odmah po povratku sa sastanka o tome kaže: - Na sastanku je dogovoreno šest točaka kojima dajemo ultimatum Vladi da u roku od 14 dana uklone i posljednju ploču na ćirilici i da nas u tom roku prime predsjednik i premijer! Ako sami ne skinu ploču, to ćemo učiniti mi branitelji iz cijele Hrvatske - kaže nam Zelić. Na uklanjanje ploče ići će i branitelji iz Zadra jer je upravo to dogovoreno. Naime, plan je, kaže Zelić, da predstavnici iz cijele Hrvatske toga dana u Vukovaru skidaju ploču, pa će tako ići i Zadrani, - Zato očekujemo da će predsjednik Josipović i premijer Milanović doći na sastanak sa nama, jer od ovog plana ne odustajemo. Imaju vremena 14 dana odlučiti što će, no nadamo se da će pristati na sastanak sa predstavnicima Koordinacije Stožera jer mi od skidanja ćiriličnih ploča u Vukovaru ne odustajemo - poručuje Zelić. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.