Zagreb: Skinuta trojezična ploča na ulazu u Srpski demokratski forum

03.07.2015. 14:58:57

Nadamo se da će počinitelj ili više njih biti pronađeni, a da ćemo kao društvo demokratski sazrijeti u pravcu punog poštivanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta, tvrde u SDF-u Srpski demokratski forum izvijestio je u petak kako je trojezična ploča Srpskog demokratskog foruma (na latinici, ćirilici i engleskom jeziku) noćas skinuta s pročelja zgrade u Draškovićevoj 25 u Zagrebu, gdje se nalazi središnji ured SDF-a. Na ploči se nalazio logo SDF-a, te je na latinici, ćirilici i engleskom jeziku bilo ispisano "srpski demokratski forum", priopćeno je iz SDF-a. "Sa žaljenjem moramo konstatirati da je ovo tek jedan u nizu iskaza netolerancije i ksenofobije koje smo kao organizacija doživjeli u Zagrebu, jer je ovo treći put da je naša tabla s imenom organizacije uništena ili otuđenja s pročelja zgrade", naglašava SDF. Nadamo se da će počinitelj ili više njih biti pronađeni, a da ćemo kao društvo demokratski sazrijeti u pravcu punog poštivanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta, navodi se u priopćenju SDF-a. Policijska uprava zagrebačka (PUZ) potvrdila da je nepoznati počinitelj ukrao ploču te da je SDF prijavio krađu policiji, dodavši da se za počiniteljem ili više njih intezivno traga.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.