Zagrebačka norijada: Privedena dvojica maturanata, četverorici pružena liječnička pomoć

22.05.2019. 15:11:55

Na proslavi završetka srednjoškolskog obrazovanja na Trgu i Bundeku na kojoj se okupilo više tisuća maturanata, do sada nije bilo većih incidenata -  privedena su dvojica maturanata zbog remećenja javnog reda i mira, a četvorici je pružena liječnička pomoć. Dvojica maturanata privedena su zbog narušavanja javnog reda i mira, doznaje Hina iz zagrebačke policije, a Hitna pomoć imala je četiri intervencije: jednu zbog ozlijede, a ostale zbog pijanstva različitog stupnja. "Oni se vesele svojoj zrelosti i to povlači za sobom neke navike i običaje koji nisu baš ugodni, niti za nas, niti za njih i građane", rekla je Hini zamjenica voditelja smjene zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Altijana Kadić. Maturanti su svoju proslavu započeli okupljanjem na Trgu, a neizostavan dio su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima. Maturanti su oko 13,30 sati stigli na Bundek, gdje će se zabavljati do večeri uz glazbeni program. U parku cijelo vrijeme dežuraju zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će osigurane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.