Zahvaljujući Pernaru 'no name' stranka iz proračuna dobiva više od milijun kuna,nitko ne zna na što troše

18.01.2019. 21:17:42

ZEMLJA APSURDA Stranci  'Abeceda demokracije', čiji je čelnik Stjepan Vujanić, osobno na izborima prije dvije godine dobio točno 26 glasova, porezni obveznici uplatili su 1,13 milijuna kuna.  A s novcem iz proračuna taj iznos će se iduće godine popeti na skoro 1,5 milijun kuna, što mogu zahvaliti saborskom zastupniku Ivanu Pernaru iz Živog zida, javlja 24 sata. Naime, Pernar je u Abecedi demokracije bio tek tri mjeseca, u trenutku kad je u Živom zidu trajala unutarstranačka borba. Ali pravila o podjeli novca strankama iz proračuna su takva da kune dobiva stranka koja je imala zastupnika u trenutku konstituiranja Sabora. Revizija navodi da je stranka, za koju gotovo nitko nije čuo, 76.000 kuna potrošila na usluge za koje revizija kaže da ne postoji dokumentacija da su one stvarno i obavljene. Stranka je prijavila da je potrošila gotovo 4000 kuna za gorivo iako nemaju službeni automobil. Više od 10.000 kuna im je otišlo na reprezentaciju bez valjanih računa. Oko 120.000 kuna su potrošili na zaposlene. Revizija je utvrdila da imaju stalno zaposlenog samo tajnika, a povremeno su angažirali još troje ljudi. Navodno da rade za zastupnika Pernara, ali ni to nisu mogli dokazati. Prema javnom registru, poslovna tajnica stranke je Maja Vujanić, žena koja nosi isto prezime kao i predsjednik stranke Stjepan. Sjedište stranke je na adresi stana kojem je suvlasnik Vujanić. Plan i program rada 'Abecede demokracije' je inače na jednoj A4 stranici i svodi se na to da ćepovećati broj simpatizera i članova i promociju. Državni novac bi trebali trošiti isključivo za to, ali revizija je utvrdila suprotno.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.