Zahvaljujući Stipi Peranu spašen je jedan braniteljski život

19.01.2015. 08:30:50

U noći sa subote na nedjelju zazvonio je mobitel poznatog šibenskog branitelja Stipe Perana. Na drugoj strani veze je bila šibenska policija s zahtjevom da hitno dođe na Šubićevac jer se na zgradi nalazi hrvatski branitelj koji prijeti da će skočiti sa zgrade. Branitelj je tražio da razgovara isključivo sa Stipom Peranom kojeg poznaje osobno, a razlozi su bili osobne prirode i izraz vjere da mu on i samo on može pomoći. Budući se Peran u tom trenutku nalazio izvan Šibenika policijski djelatnici preko mobitela spojili su branitelja na zgradi sa Stipom Peranom koji je kao bivši pripadnik Specijalne policije prošao i obuku za pregovaranje u kriznim situacijama i znao šta treba napraviti. Razgovorajući s braniteljem na zgradi uspio je ishoditi da se isti makne s rizične pozicije na kojoj se nalazio i time pomogne da branitelj odustane od pogibeljne namjere. Zahvaljujući znanju i iskustvu koje je stekao kroz Domovinski rat i policijski posao pomogao je spasiti još jedan braniteljski život koji se nalazio na rubu. Uz vjeru da ovakve reakcije nikada više neće biti potrebne i da će službene institucije pomoći da se riješe problemi ovog branitelja i svih ostalih branitelja koji su došli do zida, još jednom zahvaljujemo Stipi Peranu da ova priča nije imala tragičan završetak. Drago Marković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.