ZAJEDNICA UDRUGA HVIDR-a GRADA ZAGREBA: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

16.04.2015. 11:29:51

Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba sa svojih 6 000 članova izražava ogromno razočaranje i zgroženost, te najoštrije osuđuje huliganski i vandalski napad na izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Niku Kovača i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza tijekom službenog putovanja za Split 13. travnja 2015. godine. Neoprostivi vandalski i huliganski nasrtaj na izbornika i rukovodstvo HNS-a, hrvatski ratni vojni invalidi doživjeli su kao nasrtaj na najveće hrvatske vrijednosti domoljublja i zajedništva, stvorenog i iskazanog u obrambenom Domovinskom ratu. Hrvatska je nogometna reprezentacija jedan od najvećih hrvatskih ponosa, ali istovremeno i promotora našega športa i Domovine na međunarodnom planu. Ovaj neoprostivi nasrtaj na izbornika i nogometnu delegaciju HNS-a, nasrtaj je na hrvatsko zajedništvo i zaslužuje žurno i najrigoroznije sankcioniranje od strane policijskih i sudbenih vlasti Republike Hrvatske. To očekuje cijela domoljubna javnost, hrvatski branitelji i ratni vojni invalidi te navijači svih hrvatskih nogometnih klubova i hrvatske nogometne reprezentacije. Hrvatski ratni vojni invalidi Grada Zagreba pozivaju sve klupske navijačke grupacije na jačanje športskog zajedništva i jedinstvenu osudu ovog neprihvatljivog čina. Pritajeni i nedobronamjerni čimbenici ovoga društva uporno potpiruju razdor sjevera i juga Hrvatske i potiču sukobe mladih generacija za nečije tuđe interese. Tu pošast moramo žurno suzbiti zbog naših najboljih sinova koji su u domoljubnom zajedništvu sjevera i juga Hrvatske obranili našu Domovinu i svoje živote podarili za hrvatsku budućnost naše djece. Učinimo zajednički napor da hrvatski nogometni puk kao i devedesetih godina, navija za svoje klubove, poštujući iskonsko športsko rivalstvo, a da nam hrvatska nogometna reprezentacija bude svetinja na svakom stadionu i svakom kutku naše Domovine i inozemstva. S poštovanjem,

  Predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba Ante Tandara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.