ZAMISLITE TKO NAM GOVORI DA BUDEMO BOLJI LJUDI, GOVORI O SUSJEDIMA, A ZABORAVIO IM ČESTITATI USKRS

18.04.2020. 09:56:00

Zavirili smo, a zašto i ne bi, ako mi možemo završiti u Pupovćevom biletnu "ustaša", pogledali smo njegove čestitke za katolički i pravoslavni Uskrs. Naravno, za katolički nismo pronašli ništa slično tome, a što je poručio u svojoj čestici za pravoslavni Uskrs (prenosimo s njegovih Novosti).

Pupovac u čestitci za Uskrs: Budimo bolji ljudi

U ovim danima, kada slavimo Uskrs, važno je da razmislimo što možemo učiniti da sami budemo bolji ljudi, što možemo učiniti da se naš susjed osjeća bolje, što možemo učiniti da zemlja, društvo i svijet u kojem živimo bude bolji, poručio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac

U susret pravoslavnom Uskrsu, koji će se obilježiti u nedjelju, 19. aprila, predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac uputio je javnosti uskršnju čestitku. (https://www.portalnovosti.com/pupovac-u-cestitci-za-uskrs-budimo-bolji-ljudi)

Osvrnuvši se na krizu izazvanu koronavirusom, Pupovac je kazao da ‘ne živimo u najboljim vremenima’ te da je malo onih koji su unatoč pandemiji, siromaštvu i nejednakosti, ‘spremni žrtvovati nešto od sebe za drugoga: država za državu, narod za narod, grupa za grupu, pojedinac za pojedinca.’

‘Neophodno je da u boljim vremenima tražimo dobre primjere, primjere koji će nas spasavati, koji će nam poslužiti kao ideja vodilja, kao moralno načelo kako trebamo misliti, govoriti i kako trebamo činiti u vremenima koja su iza nas. Tako je uvijek bilo, tako je i danas kada je neophodno da se damo u potragu za tim. U ovim danima, kada slavimo Uskrs, važno je da razmislimo o tome. Važno je da razmislimo što možemo učiniti da sami budemo bolji ljudi, što možemo učiniti da se naš susjed osjeća bolje, što možemo učiniti da zemlja, društvo i svijet u kojem živimo bude bolji. Svatko tko je istinski posvećen čovjek, svatko tko je istinski kršćanin, rukovodit će se time u ove dane kada svi s radošću trebamo uskliknuti Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! - poručio je Milorad Pupovac.

I tako poručuje "naš" Milorad, dok pravoslavni svećenici bez problema održavaju svoje obrede unatoč zabrani i ograničenju kretanju, pozivaju na mise, eto paralelno s tim, katolički Uskrs uz domišljatost mnogih svećenika obilježen je na svakojake načine, ali s ljubavlju i blizinom u srcu prema Isusu Kristu. Mjerila nisu ista, a zato se nadamo da će voditi brigu Nacionalni stožer civilne zaštite, mada smo već objavljivali o kršenju mjera u Pakracu i Daruvaru. 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.