Zanemaruju žrtvu i krv redarstvenika, priveden samo jedan krivac od 55

02.05.2016. 12:21:41

Taj isti osuđen je na zločin u Borovu Selu na 3,5 godine. Zbog stare bolesne majke i teške financijske situacije nije dužan ni snositi troškove sudskog procesa, kazao je Culej Saborski zastupnik Stevo Culej i brat jednog od poginulih 12 redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine, prije današnje komemoracije izrazio je nezadovoljstvo zbog spore pravde za krivce. Upitan s kojim osjećajima dolazi na današnju komemoraciju, rekao je da je to "s osjećajima tuge, s osjećajima ponosa i s osjećajima nezadovoljene pravde hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja". "Posebice nepriznavanje hrvatske žrtve od strane najviših dužnosnika u Hrvatskome saboru koji su sebi dali za pravo da oni pričaju o svemu što se dogodilo u Domovinskom ratu, o povijesti hrvatskoga naroda na samo njima svojstven način, na način blaćenja. Zanemaruju žrtvu 12-orice redarstvenika, njihovu krv, koja je vezivno tkivo hrvatskih kamena utkanih u temelje domovine, u temelj Hrvatske", rekao je Culej. Pravda nije zadovoljena. Naime, Culej je upućivao kaznene prijave DORH-u, ali bez velikog uspjeha. "Sve kaznene prijave upućene prema DORH-u odrađivale su se na način i po volji aktualnoga ministra koji je to trebao i odraditi. Svjedoci smo i da je pravdi priveden samo jedan od 55-orice protiv kojih sam podnio ja osobno prijave. Taj isti osuđen je na zločin u Borovu Selu na 3,5 godine. Zbog stare  bolesne majke i teške financijske situacije nije dužan ni snositi troškove sudskog procesa. Dovelo me u veliko nepovjerenje prema hrvatskom pravosuđu posebice kada vidim kako prolaze hrvatski branitelji od Veljka Marića do Miše Hrastova i inih drugih hrvatskih branitelja koji se procesuiraju pred našim pravosuđem", kazao je razočarani Culej u Borovu Selu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.