Zanimaju vas cijene u Eurima? KTC je već počeo s dvojnim iskazivanjem računa

14.07.2022. 16:59:00

KTC je već od danas, od 14. srpnja krenuo s dvojnim iskazivanjem ukupnog iznosa na računima.

-Krenula je izmjena cijena i na karticama za cijene u trgovinama te će u zakonskom roku i to biti iskazano. Rok za dvojno isticanje cijena je 5. rujna 2022., ali se KTC odlučio za dvojno iskazivanje ranije kako bi svojim kupcima omogućio što lakšu prilagodbu na novu valutu – navode iz KTC-a.


U sklopu priprema za ulazak Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja 2023., jedna od obveza trgovaca je dvojno iskazivanje od 5. rujna 2022. te je na Vijeću ministara EU donesen fiksni tečaj konverzije kune u euro. Tečaj iznosi 1€ =7,53450HRK.

-Plaćanje u eurima će biti moguće nakon ulaska u eurozonu 1. siječnja 2023. godine. Donosimo primjer jednog računa kako izgleda nakon uvedenih promjena – ističu u KTC-u.

Izvor: Podravski list

Izvorni autor: Redakcija/Foto: ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.