ZAPOVJEDNIK 28. DIVIZIJE ARMIJE BIH NASER ORIĆ: ‘Moramo uvijek biti na oprezu’

08.07.2021. 11:03:00

Službeni dio 17. po redu Marša mira koji danas kreće prema Potočarima gdje će se 11. srpnja u Memorijalnom centru obaviti ukop 19 žrtava genocida u Srebrenici, započeo je jučer postrojavanjem preživjelih pripadnika 28. divizije Armije RBiH i onih koji su preživjeli “marš smrti”.

Zapovjednik 28. divizije Armije RBiH Naser Orić izjavio je da je događaj upriličen kako bi preživjeli evocirali uspomene na dane kada su vršili proboj:

“To je evociranje uspomena na one dane kada su oni vršili proboj, odnosno kada su prošli kroz pakao. Sa ovog skupa želim poručiti da se nikada ne smije zaboraviti zlo, genocid. Poruka je da se nikada i nikome ne dogodi ono što se nama dogodilo i da ne dozvolimo da više dođemo u takvu situaciju”, kazao je Orić i dodao: 

Poruke pune opreza

“Moramo biti uvijek na oprezu, živjeti i imati suživot, voljeti svoje i poštovati tuđe”, poručio je sa postrojavanja zapovjednik 28. divizije Armije RBiH.

Marš mira je memorijalna manifestacija koja se održava svake godine u srpnju povodom obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone Ujedinjenih nacija” u Srebrenici iz srpnja 1995. godine.

Marš mira ima za cilj i izgradnju, unapređenje i njegovanje kulture sjećanja na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici te onemogućavanje negiranja, poricanja i relativiziranja zločina genocida

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.