Zašto Zdravku Komšiću smeta Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, a bio je jedan od osnivača stožera

15.11.2014. 14:20:16

JEDAN OD OSNIVAČA

'Stožer je postao remetilački faktor u Vukovaru'

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara jasno je izrekla svoje stajalište o djelovanju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Premda su i sami bili njegovi osnivači, smatraju da stožer nije ispunio svoj cilj - a to je NE ćirilici u gradu Predsjednik koordinacije Zdravko Komšić izjavio je da se Stožer prevorio u glavni remetilački faktor u Vukovaru, zavadili su građane i branitelje te postali svojevrsni uteg. Pozivaju stoga njihova predsjednika Tomislava Josića da raspusti Stožer - a sve koji dolaze u Vukovar pokloniti se žrtvama, da ostave politiku i politikanstvo, javlja HTV. S približavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara raste i neizvjesnost hoće li se i ove godine ponoviti dvije kolone sjećanja. Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je kako očekuje da će u Vukovaru 18. studenog biti onako kako to Vukovar i zaslužuje. A pod tim Matić podrazumjeva dostojanstvena kolona sjećanja na sve poginule i nestale u Domovinskom ratu. Ako dođe do nemilih scena kao prošle godine, kazao je, odgovornost preuzima organizator, odnosno grad Vukovar i gradonačelnik. A Stožer za obranu hrvatskog Vukovara uputio je s konferencije za novinare proglas javnosti u kojem poručuje da 18. studenoga, tijekom komemorativne svečanosti obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koja tradicionalno započinje programom u krugu vukovarske Opće bolnice, oni neće ulaziti u krug bolnice. U proglasu se navodi i kako je kolona sjećanja bila i ostala samo jedna, dok su oni koji 365 dana u godini napadaju žrtvu Vukovara protuzakonitim simbolima, sabotiraju saborski dijalog o prijeporu, izbjegavaju odluke Ustavnog suda peta kolona unutar kolone. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.