Zatražit ćemo izglasavanje nepovjerenja Vladi i prijevremene izbore!

28.11.2013. 19:50:49

1_192783

Ocijenio je kako je jučer u Saboru bilo žalosno gledati obrazloženje i prezentaciju premijera Zorana Milanovića o proračunu za sljedeću godinu za koju je rekao da je bila puna političkih floskula.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je u četvrtak da će zatražiti izglasavanje nepovjerenja Vladi i raspisivanje prijevremenih izbora. "Izglasavanje nepovjerenja Vladi za nas ostaje otvoreno, prijevremeni izbori su naša opcija, rekao sam to prije par mjeseci i sad mogu reći da ćemo ih tražiti", izjavio je Karamarko uoči početka Središnjeg odbora Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski".

Ocijenio je kako je jučer u Saboru bilo žalosno gledati obrazloženje i prezentaciju premijera Zorana Milanovića o proračunu za sljedeću godinu za koju je rekao da je bila puna političkih floskula.

"Ovaj proračun nije razvojni, rashodovna strana je povećana, nisu učinjene strukturne reforme. Investicijski poticaj je nikakav, proračunski deficit je 18 milijardi, a bit će i veći zbog kamata. Pesimist sam jer ne vidim ništa što bi moglo pokrenuti procese," rekao je Karamarko.

Kazao je kako se namjerno nije uključivao u raspravu, već je to prepustio zastupnicima, bivšim ministrima, ljudima koji se bave gospodarstvom. "Bilo je 15-ak izvrsnih intervencija, ali nismo čuli nikakve suvisle odgovore", rekao je.

Ustvrdio je kako premijer Milanović svakih par dana mijenja mišljenje kada će nam biti bolje. "Kada je došao na vlast rekao je da će nam biti bolje za šest mjeseci. Zatim smo slušali o tsunamiju investicija, i da će nam biti bolje za godinu dana, a sad čujemo za tri, četiri godine. Sljedeći tjedan će to biti za šest godina", rekao je Karamarko dodavši kako je to bilo i očekivano.

Vlada je naprosto loša i nema što ponuditi, a Hrvatska takvu razinu nije zaslužila, dodao je.

Komentirajući činjenicu da se nitko nije javio na natječaj o kupnji 49 posto dionica Croatia Airlinesa koji je istekao noćas, Karamarko je rekao da Hrvatska mora imati svoju aviokompaniju. "CA mora dobiti 'energiju' da se obnovi i nadam se da će Vlada učiniti nešto da bude bolje", kazao je.

Medijske informacijame po kojima su francuski stručnjaci zaključili da je Pelješki most najbolje rješenje za povezivanje juga Hrvaske, Karamarko je komentirao riječima: "Ne znam kako Vlada sada to komentira, budući su tvrdili da tamo neki luđaci zagovaraju most kao najbolje rješenje."

"I za nas je to jedino rješenje i mi ćemo ga napraviti", rekao je Karamarko.

Večernji list danas je objavio kako Pelješki most, prema izvorima iz Euorpske komisije, kao i u dosadašnjim nacrtima ostaje najbolje rješenje za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom zemlje.

Premijer Zoran Milanović od toga se ogradio na današnjoj sjednici Vlade ustvrdišvi da takvi preuranjeni zaključci štete hrvatskim interesima i umanjuju prilično velike šanse da se dobije taj projekt i tumače se isključivo kao oblik pritiska na one koji donose odluku.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.