ZATVOR ZA BANKARICU KOJA JE S RAČUNA ŠTEDIŠA POČISTILA 4,5 MILIJUNA KUNA! Četiri godine za Maju Žužul

21.05.2013. 18:04:51

'Knjaz je gotovo doživio moždani udar kada je vidio da mu nedostaje 100.000 eura,' rekao je sudac ZAGREB - Maja Žužul (50), bivša službenica Zagrebačke banke, danas je na Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na četiri godine zatvora jer je, zloupotrijebivši svoj položaj, s računa 18 klijenata prisvojila ukupno nepunih 1,5 milijuna kuna. Učinila je to, prema presudi, u periodu od 1999. do 2005. godine oštetivši pritom banku, koja je u međuvremenu obeštetila klijente, za gotovo četiri i pol milijuna kuna. Presudom je Maji Žužul naloženo da taj iznos mora vratiti Zabi i Cratia Osiguranju koje je pokrilo veći dio štete. Među klijentima s čijim je sredstvima bankarica nezakonito raspolagala, najveću štetu imao je V. P. kojemu je s računa “nestalo” preko 1,3 milijuna kuna. Najpoznatiji klijent svakako je televizijski voditelj Robert Knjaz, koji je prilikom jednog dolaska u Zabu shvatio da na računu njegove tvrtke nedostaje 100.000 eura. -Klijentima ste svojim radnjama, osim materijalno, mogli naškoditi i na drugi način. Recimo svjedok Knjaz je gotovo doživio moždani udar, da ne govorim o drugim stvarima, kada je vidio da mu nedostaje 100.000 eura s računa - rekao je optuženici sudac Željko Horvatović, predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda, obrazlažući izrečenu presudu. Optuženica je u svojoj obrani priznala počinjenje djela, ali je tvrdila da od svega nije sama imala nikakve koristi, već da je raspolagala sredstvima klijenata kako bi oplodila njihov kapital. No, sudac Horvatović je istaknuo kako nitko od oštećenih klijenata nije potvrdio da je imao ikakvu zaradu, kao ni da bi bankarici dao takvo dopuštenje. Osim toga, utvrđeno je da je optuženica u spomenutom periodu, osim redovite plaće imala i uplate na račun u iznosu od 1,46 milijuna kuna, koje ni sama nije mogla objasniti na sudu. Stoga je sud zaključio da je Maja Žužul negirajući vlastiti “profit” samo željela minimalizirati svoju kaznenu odgovornost, dok je zapravo stekla veliku nepripadnu materijalnu korist. Optužena bankarica mirno je saslušala sudsku presudu, ali su joj na kraju licem ipak potekle Izvornu vijest možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.