Zaustavio me i maltretirao policajac za kojeg znam da je srpski terorist, ranjen u Domovinskom ratu'

25.01.2014. 16:58:31

1_217690

'U četvrtak me zaustavio policajac i 45 minuta mi ispisivao kaznu, te me gnjavio zbog neke kuke. Nemam ništa protiv MUP-a i policije koja radi svoj posao, ali znate li tko je policajac koji me zaustavio? To je Jovan Sokolović, srpski terorist koji je za vrijeme Domovinskog rata bio ranjen u Topuskom'.

Branitelj iz Gvozda ne želi da stavimo njegove inicijale, niti da podaci budu poznati redakciji. On je Miroslav Samsa i želi svima punim imenom ispričati o događajima u Gvozdu:

- Za početak ću iskoristiti priliku da ukažem na nepravdu koju trpi Zdravko Horvatić, otac Alvina, jednog od dvojice mladića koji su nedavno ubijeni. O tome se izvještavalo kao o ubojstvu u Vojniću. Zdravkovog sina doslovno je zaklao njegov sugrađanin, pripadnik srpske nacionalne manjine o čemu se danima pisalo i govorilo. Njegovom ocu koji ga još oplakuje isključili su struju zbog duga od oko 4 000 kuna. Zbog angažmana ljudi i prijatelja koji ga okružuju, struja mu je nakratko uključena, ali sada su mu je opet isključili. Mnogi su nudili pomoć oko tog duga, ali nitko ništa. Čovjek sjedi u mraku. Važno je da je Merzelica mijenja automobile – počeo je s tuđom mukom Miroslav koji ni sam ne zaostaje kada su problemi u pitanju.

Kroz razgovor koji smo započeli zbog nevolje Zdravka Horvatića, otkrili smo mračnu stranu života u Gvozdu:

- Mnoge stvari za mene su bolne. Branitelj sam koji je bio na skrbi, a sada to ne dobivamo, nego socijalnu pomoć. Do sada su branitelji bili „povlašteni", a sada su socijalni slučajevi. Nije li to grozno? – žali se Miroslav Samsa koji ne krije da mnogi uistinu i nisu daleko od toga. On sam skuplja staro željezo na otpadu kako bi preživio.

Međutim, ni to ga ne muči toliko, kao sljedeći događaji:

- U četvrtak me zaustavio policajac i 45 minuta mi ispisivao kaznu, te me gnjavio zbog neke kuke. Nemam ništa protiv MUP-a i policije koja radi svoj posao, ali znate li tko je policajac koji me zaustavio? To je Jovan Sokolović, srpski terorist koji je za vrijeme Domovinskog rata bio ranjen u Topuskom. I otac mu je bio srpski vojnik i to svi znaju. Čak i vi ste o tome pisali. Pa naravno da sam ogorčen. Bio sam isprovociran i rekao mu: Što toliko pišeš, bi li ti bilo lakše na ćirilici? To što sa mu rekao, baš mu i nije sjelo, ali ja sam mu dao uniformu i posao. Jednostavno, imao sam pravo to mu reći – kazuje Miroslav koji podsjeća na neugodnu istinu o nekažnjavanju Jovana Sokolovića.

Napominje i da je o sličnim problemima govorio u TV emisiji 'Bujica', ali teška priča iz Gvozda jednostavno ne nalazi put do javnosti.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.