ZAVRŠIO III MEMORIJALNI RIBIČKI CUP "KOLAR - JURIŠA 2021"

20.09.2021. 16:35:00

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja RH-a, a uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i pomoć ZŠRK „Đurđevac“, na jezeru Drnić u Općini Novo Virje, održao se III. Memorijalni ribički kup Kolar - Juriša. Ribički kup posvećen je dvojici poginulih hrvatskih branitelja iz Đurđevačke Podravine Ivici Kolaru i Peri Juriša.

Ribički kup Kolar - Juriša ribolovno je natjecanje hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata i svih onih koji još drže do branitelja i Domovinskog rata, a posebno što se to može prenijeti na mlađe populacije. Kup na jezeru „Drnić“ održan je u trajanju od 17.09.2021.g. od 12.00 sati do 19. 09. 2021. godine do 12,00 sati.

Nakon tri dana (i dvije noći) međusobnog druženja, svakakvih zgoda i nezgoda, koje bolje da ne pišemo u članku, ali će se prepričavati godinama. Kada bi sve nabrajali, imali bi podulji članak. Vrijeme u početku nije baš bilo idealno, malo je kišilo, ali ribičima to nije problem. Kasnije se poboljšalo, tako da se sve poklopilo za pravu tekmu.Drago nam je da se natjecanje shvatilo prvenstveno kao sjećanje na poginule, druženje, a onda tek ribičko natjecanje. Voda (jezero Drnić) dala je svoje draži i onima koji su od prvog cupa, pa do onih koji su bili prvi put. Organizatoru je žao što su morali ići s ograničenim brojem ekipa i zbog epidemioloških mjera, a i zbog uređenja samog jezera koje poprima novi izgled. Oni koji znaju jezero Drnić, znat će o čemu pišemo, zato zahvala ZŠRK Đurđevac i ŠRK "Drnić" što su omogućili natjecanje, a posebno gosp. Anđeliku Lukanec na pripomoći oko organizacije.
Prvi dan, odnosno poslije podne, nije bilo baš najbolje otvaranje s jednom ulovljenom ribom i nekoliko neuspjelih ulova, ali na kraju sve se to popravilo tako da je sveukupno ulovljeno 451,71 kg što je izvrstan rezultat s obzirom na broj ekipa koje su se takmičile. A moramo napomenuti da niti jedna ekipa nije ostala "neupisana", odnosno sve ekipe imale su ulov riba, s prosjekom upecanih riba od 7,92 kg. Najmanja ulovljena riba težila je 2,05 kg, a najveća 16,90 kg, ulov ribiča Ivica Ivanović. Unatoč naporima i htijenju, "dvadesetka" nije pala.
Prvo mjesto osvojila je ekipa CT "A JE TO" s ulovljenih 22 komada ribe, ukupne težine 158,65 kg. Ekipa je imala najmanju i najveću ribu.
Drugo mjesto osvojila je ekipa CT "FERKO" s ulovljenih 12 komada ribe, ukupne težine 114,96 kg. Izvrstan rezultat za ekipu koja je po prvi puta bila na ovakvom takmičenju i uopće na ovom jezeru.
Treće mjesto osvojila je ekipa CT "AT", s ulovljenih 10 komada ribe, ukupne težine 83,50 kg.
Organizator se zahvalio svima ekipama, logističkoj potpori i pozva sve da se vide i sljedeće godine, a ekipe su prihvatile izazov, jer su se uz dobro natjecanje i dobro zabavili.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: Davorko Kaić/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.