Zbog davanja mita: Podignuta optužnica protiv Franje Lucića (HDZ)

09.03.2018. 15:04:50

Podignuta je optužnica protiv Franje Lucića (HDZ). USKOK je podigao optužnicu protiv HDZ-ova saborskog zastupnika Franje Lucića, priopćili su na svojim stranicama. Priopćenje prenosimo u cijelosti: "USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina F. L. (1958.) Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, 26. srpnja 2017., u Požegi, novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku. Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene", stoji u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.