ZBOG INCIDENTA NA PROSVJEDU PROTIV ĆIRILIČNIH PLOČA: MIP predložio Saboru da skine imunitet Stevi Culeju

16.11.2016. 14:18:41

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv Culeja, vukovarski Općinski sud zatražio je zbog kaznenog djela protiv javnog reda, izazivanja nereda. Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu je jednoglasno predložilo Hrvatskom saboru da skine imunitet zastupniku HDZ-a Stevi Culeju po zahtjevu vukovarskog Općinskog suda. Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv Culeja, sud je zatražio zbog kaznenog djela protiv javnog reda, izazivanja nereda iz članka 324. Kaznenog zakona, rekao je predsjednik MIP-a Žarko Tušek. Na sjednici nije konkretizirano, no riječ je o djelu počinjenom u Vukovaru u rujnu 2013. za prosvjeda protiv postavljanja ćiriličnih ploča, zbog kojega je Culeju već jednom, u prošlom sazivu, Sabor skinuo imunitet. Suđenje je već i počelo, ali potom je Sabor raspušten i izabrani novi zastupnici pa je proceduru valjalo ponoviti. "U prošlom sazivu Sabora, kada je Culej bio zastupnik, također se tražilo odobrenje i dano je, pa predlažem da se i dalje držimo dosadašnje prakse", rekao je Tušek kolegama koji su bez rasprave prihvatili njegovu sugestiju. MIP se do sada držao načela da predlaže skidanje imuniteta zastupniku kad to traži DORH ili sud koji vodi postupak, ali ne i kad to traže privatni tužitelji. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.