Zbog Milanovićevog govora mržnje demolirane HDZ-ove prostorije

12.01.2015. 19:41:13

Milanović je govorom omalovažavao Kolindu Grabar Kitarović i HDZ, a slično je govorila i članica stožera Ive Josipovića Željka Antunović Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač prozvao je u ponedjeljak premijera Zorana Milanovića zbog, kako je rekao, govora mržnje na račun novoizabrane predsjednice Republike, ali i samog HDZ-a, što je, tvrdi, u konačnici rezultiralo noćašnjim demoliranjem njihovog stranačkog objekta u Sesvetama. Premijer Milanović sinoć je, umjesto da kao i predsjednik Josipović, čestita na izbornoj pobjedi Kolindi Grabar Kitarović, on se obrušio na nju i svojim ju je govorom omalovažavao, a omalovažavao je i vrijeđao i HDZ, rekao je Kovač na konferenciji za novinare. Slične je riječi, tvrdi, i uputila i članica stožera Ive Josipovića Željka Antunović koja je rekla da su svi normalni ljudi u Hrvatskoj glasovali za Josipovića. "To je sramotno i skandalozno i čini me tužnim. Hrvatskoj treba zajedništvo i jučer jest bila jedna teška utakmica koju smo dobili i utakmica je završena i sada treba početi raditi, a ne vraćati se govorima mržnje u prošlost", rekao je Kovač. Osobno ga je Milanovićev nastup, tvrdi, podsjetio na govor iz kasnih 40-tih i obračun s Informbiroom. Noćašnji incident u Sesvetama gdje je demoliran HDZ-ov objekt rezultat je Milanovićevog govora mržnje, uvjeren je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić. "Očito neki ne mogu podnijeti rezultate predsjedničkih izbora, ali to je njihov problem, no iz svega toga se može vidjeti tko je hajdučija, a tko nije", poručio je Mikulić. Milanović je nakon jučerašnjih izbora prozvao Kolindu Grabar Kitarović da je vodila "sektašku kampanju" i da joj se kampanja sastojala od sedam rečenica koje je ponavljala te između ostalog poručio - "Mi smo država, a oni su hajdučija". Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.