Zbog okrutnog silovanja Radošević i Grčić dobili po 12 godina zatvora

04.09.2013. 09:20:14

- Sretna sam, drhtim, nisam vjerovala da ću ovo dočekati, rekla je vidno uzbuđena Z. M., žrtva silovanja koja je danas odlučila otkriti svoj identitet.

Na pojedinačno 12 godina zatvora nepravomoćno su osuđeni Ljubinko Radošević, Vojislav Grčić zbog ratnog zločina u Dalju kod Osijeka 1991., odnosno, silovanja 20- godišnje djevojke i cijele njezine obitelji. - Sretna sam, drhtim, nisam vjerovala da ću ovo dočekati, rekla je vidno uzbuđena Z.M., žrtva silovanja koja je danas odlučila otkriti svoj identitet. Jedan od optuženih revoltirano je nakon izricanja kazne sucu Zvonku Vekiću dobacio "Hvala Vam na presudi." Stravičnim scenama silovanja nesretne Z. svjedočili su i njezini otac, majka te maloljetne sestre i brat. Upravo tu činjenicu sudac Vekić naveo je kao znak osobite okrutnosti i bezobzirnosti. Silovana Z. je zatrudnjela i rodila sina u Mađarskoj, a cijelu istinu ispričala mu je kada je imao 19 godina. Cijelo suđenje pažljivo su pratile predstavnice udruga Žene u Domovinskom ratu. - Ništa mi nije bilo teže nego pratiti ovaj slučaj. Nema te kazne koja je dovoljno velika za ovaj zločin, poručila je čelnica udruge Marija Slišković. Iz Državnog odvjetništva najavili su žalbu na visinu kazne. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.