Zbog prometne nesreće u Brnazama prekinut promet na D1

20.07.2013. 11:19:47

Promet je izuzetno gust u smjeru mora, a zbog prometne nesreće u mjestu Brnaze na državnoj cesti D1, od 8,20 sati promet je prekinut, javio je Hrvatski autoklub (HAK). Obilazak za osobna vozila je lokalnim cestama, a ostala vozila moraju čekati ili kao alternativu koristiti cestu Knin(D1)-Drniš (D33)-D.Muć(D56). Promet je izuzetno gust u smjeru mora, osobito na dionici autoceste A1 Zagreb- Vrgorac, između čvorova Lučko i Bosiljevo, gdje se vozi otežano u koloni, uz moguće zastoje. Između čvorova Pirovac i Skradin, u smjeru Splita, zbog dima i smanjene vidljivosti, vozi se uz ograničenje brzine od 100 km/h. Promet je pojačan i na autocestama A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana- Lipovac, Istarskom ipsilonu, staroj karlovačkoj cesti, Ličkoj magistrali (D1), te duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta. Kolone su i pred naplatnim postajama: Lučko na ulasku na autocestu oko kilometar, Sveta Helena u smjeru Zagreba oko tri kilometra i Zaprešić, također u smjeru Zagreba oko kilometar. Magla, mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, a osobito je gusta na autocesti A1 između čvorova Otočac i Gospić. Pojačan je izlazak osobnih i teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Na graničnim prijelazima sa BiH na ulasku u Hrvatsku čekanja su do 15 minuta. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. U većini trajektnih pristaništa i luka promet je pojačan. Otvorena je dionica državne ceste D1 Udbina-Gračac. Radovi se nastavljaju, a prometuje se uz privremenu regulaciju prometa. Zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema autocestama kao i na državnoj cesti D1. Jadranskom magistralom kod mjesta Plat (Župa dubrovačka-D8) vozi se jednim trakom, naizmjence. Zbog radova zatvorena je D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec. Obilazak je preko Vrbovca. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.