ZBOG SVASTIKE NA POLJUDU PRIJAVLJENI HNS, VRBANOVIĆ I CVRK!

18.06.2015. 17:27:53

HNS-u prijeti kazna od 50 do 250 000 kuna, Vrbanoviću od pet do 50 000 kuna, a Cvrku od dvije do pet tisuća kuna. PU Splitsko-dalmatinska šest dana nakon utakmice Italije I Hrvatske na kojoj je na Poljudu osvanuo kukasti križ, objavila je kako će sankcionirati odgovorne. Dva optužna prijedloga podnesena su Prekršajnom sudu u Splitu. Kao pravna osoba prijavljen je Hrvatski nogometni savez, dok je kao odgovorna osoba za prekršaj iz članka 5 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima prijavljen Damir Vrbanović! Kao voditelj javnog okupljanja po članku 35. stavak 1. Zakona o javnom okupljanju Prekršajnom  sudu u Splitu prijavljen je i HNS-ov  povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk. HNS-u prijeti kazna od 50 do 250 000 kuna, Vrbanoviću od pet do 50 000 kuna, a Cvrku od dvije do pet tisuća kuna. Podsjetimo, prije dva dana Cvrk je izjavio da je spreman preuzeti odgovornost za poljudski incident. “Osjećam se odgovornim za incident. Ipak sam prvi čovjek HNS-a za sigurnost i stadion je moja zadaća. Prihvatit ću svaku odluku koju donese vrh HNS-a”, kazao je tada.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.