Zbog teksta “Neće Praljak biti svetac … ” zabranjena Željka Markić

01.12.2017. 16:27:44

Prvi je blokiran Bujanec, portal Narod.hr imao je ozbiljnih problema, Facebook stranica Maxportala je privremeno blokirana, skinute su brojne objave i fotografije, a blokirani su i neki saborski zastupnici. Facebook je obrisao i tekst Željke Markić –  Neće Praljak biti svetac, on će biti zastava. Nakon što je predsjednice udruge U ime obitelji objavila tekst u kojem iznosi pozitivan stav o generalu Praljku, Facebook je blokirao njen profil. Uklananje teksta i  onemoćivanje objava na vremenski rok od 24 sata, sedam ili 30 dana, Facebook je objašnjavao “kršenjem standarada zajednice“. Facebooka ne dopuštaj govor mržnje, no u ovom slučaju vjerojatno je posrijedi veći broj prijava koje svaku pozitivnu riječ o generalu Praljku i glas razuma proglašavaju kao govor mržnje čime se zapravo ograničava sloboda govora na društvenim mrežama. Meni osobno je naslovna poruka – Neće Praljak biti svetac, on će biti zastava – najbolja rečenica napisana o generalu Praljku. Evo teksta Željke Markić: Neće Praljak biti svetac, on će biti zastava General Praljak pozvao je na daljnju borbu žrtvujući svoj život za svoj narod. Čak i više svoj narod, i moj narod, u Bosni i Hercegovini nego u Hrvatskoj. Jer, nema mog naroda u Hrvatskoj bez mog naroda u Bosni i Hercegovini. Nastavljamo. Svatko na svom borbenom položaju. Tuga da. I ponos. I zahvalnost. I uzdanje u Suca koji uvijek donosi pravednu i milosrdnu presudu. Naraštaji Hrvata, pod jarmom raznih vlasti stoljećima nisu odustajali od Hrvatske sa slikom Nikole Šubića Zrinskog pred očima. Niti Siget, niti Vukovar, niti Hag nisu mjesta samoubojstva. Baš suprotno. Vojskovođe na djelu koji nam primjerom pokazuju da budemo milosrdni u pobjedi, spremni na žrtvu za drugoga u svakom porazu. Jer, ako su oni vjerovali da smo mi vrijedniji od njihovih života – mi vjerujemo da imamo snage i sposobnosti ostvariti onakav život kakav bi i oni željeli živjeti. Svoji na svome. I neka tako bude. P.S. Puhovski je i opet pogriješio. Neće Praljak biti svetac. On će biti zastava.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.