ZBOGOM ‘VAŠARU’ U CENTRU ZAGREBA? Gradonačelnik nije sretan: Nije dobro da se Trg pretvara u rezervnu tržnicu! - Odgovor Pave Baotić!

28.09.2021. 18:31:00

U centru Zagreba još uvijek se mogu vidjeti ‘relikti’ Milana Bandića.

Naime, brojnim građanima zasmetao je glavni zagrebački trg pun štandova, a što je na svom Facebook profilu komentirao i zastupnik u Gradskoj skupštini, Renato Petek.

“Čardak na trgu koji (opet) nije naš”, napisao je Petek na Twitteru. 


Tomašević je na press konferenciji u utorak govorio o poljoprivrednom sajmu na Trgu bana Jelačića, o čemu je razgovarao s ministricom poljoprivrede.

“Nije dobro da se Trg pretvara u rezervnu tržnicu”, počeo je gradonačelnik. 

“To znači da neke manifestacije ne bi trebale biti tamo. Vidite da se prodaje odjeća, razne stvari, građani nas na to upozoravaju. Nismo izdavali nikakve dozvole otkad smo došli na vlast, to su dozvole koje su ostale od prije i mi ih ne možemo revidirati. Želimo zauzeti novu politiku prema korištenju javnih površina. Trg bana Jelačića je glavni trg i mogu se naći druge lokacije za takve prigode. Bilo je dosta kritika na to i ranije. Želimo zauzeti konzistentan stav koji će biti isti prema svima”, zaključuje Tomašević.

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) zatražila je sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, zabrinuta najavama o premještanju sajmova i drugih prehrambenih manifestacija iz centra grada.

Urednik Portala dnevnih novosti razgovarao je s predsjednikom "Udruge branitelja proizvođača Panonija", Pavom Baotićem, koji se zgraža nad situacijom u kojoj su se našli. Sve je ovo kao slučajno, a u biti svaki dan za nešto dobiju kaznu, kao pravna osoba i odgovorna osoba. Nismo vjerovali da će nas ovako oderati sa inspekcijama, ako smetamo, mogli su nam to odmah reči. Niste poželjni, nemojte dolaziti, ovako samo plaćamo kazne. Ima gradova koji prepoznaju nas i našu djelatnost, a od Zagreba bježimo, jer ovo nije normalno, navodi branitelj i proizvođač Pavo Baotić.

Izvor: Dnevno.hr/PDN

Izvorni autor: M.P./Dnevno.hr/D.Š.Š/PDN/Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.