ZBOR GARDIJSIH BRIGADA I UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE OSUDILI PRIJETNJE VODITELJICI TV MREŽE

18.01.2014. 10:21:49

ZBOR-GARDIJSIH-BRIGADA-I-UDRUGA-SPECIJALNE-POLICIJE-OSUDILI-PRIJETNJE-VODITELJICI-TV-MREZE_article

Priopćenje:

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Domovinskog rata i Udruga Specijalne poicije najoštrije osuđuju prijetnje voditeljici emisije Oluja na Tv. Mreži Ozani Bašić kao i djelatnicima Tv Mreže.

Ovih dana svjedoci smo u više slučajeva, napada, prijetnji  i diskreditiranja hrvatskih nezavisnih medija kako Tv tako i portala, kao i na njihove voditelje i urednike koji objektivno i nepristrano prenose sve one društvene događaje kojih smo svjedoci u zadnje vrijeme, a koje nacionalna televizija HRT ne prikazuje.

Mi hrvatski branitelji dobro znamo da su objektivni mediji zadnji otoci istine na koju hrvatski narod ima potpuno pravo, ponajviše zbog toga što je upravo hrvatski narod podnio veliku žrtvu za svoju Domovinu u kojoj se mora govoriti istina a svi znamo da je istina samo jedna.

Upozoravamo na najnoviji nemili događaj prijetnji urednici i voditeljici emisije "OLUJA" Ozani Bašić kao i još nekim djelatnicima Tv Mreže.

Ovakav odnos prema objektivnim medijima kao i prijetnje ne možemo prešutjeti.

Upozoravamo MUP RH da ove prijetnje shvati jako ozbiljno te da ih odradi na profesionalan način jednako kao što su to uradili u slučaju prijetnje ministrici Milanki Opačić.

Nadalje pozivamo sve mjerodavne institucije RH da i u ovom slučaju prijetnji Ozani Bašić i njenim suradnicima odrade svoj posao i počinitelje privedu licu pravde.

Moramo naglasiti da veliki broj hrvatskih branitelja i mnogi hrvatski građan nikako nisu zadovoljni režimskim radom i emitiranjem nacionalne Tv HRT-e.

Ne pada nam na pamet da ikom od njih prijetimo već će mo svoje nezadovoljstvo artikulirati legalnim i demoktatskim metodama.

Indikativno je da prijetnje dolaze isključivo objektivnim medijima koji iskjučivo i istinito daju izvješća te obavještavaju hrvatske građane o stvarnom stanju u Hrvatskoj, a nikako ne skreću pozornost građana sa važnih životnih problema kojih je u hrvatskoj na pretek, za razliku od nacionalne Tv.

Mi hrvatski branitelji kao i većina naših građana svjesni smo da ovaj jak pritisak na određene medije kao i izravne prijetnje nije slučajan jer se događa u vrijeme kada se približava konačna odluka o tužbi za genocid srbije nad hrvatskim narodom i početak rasprave pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu (ICJ) a za koju ministrica vanjskih poslova najavljuje da bi mogla biti povučena.

Stoga ponovo pozivamo sve mjerodavne hrvatske institucije vlasti da poduzmu sve u zaštiti onih kojima se prijeti te da pronađu počinitelje.

Ukoliko se to ne dogodi i ponove li se prijetnje biti će mo primorani reagirati na drugačiji način a o svemu tom obavijestiti će mo na vrijeme hrvatsku vlast kao i sve hrvatske građane.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Domovinskog rata

Udruga Specijalne policije

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.