Zdenka Kvesić tajno prevezena u Vrapče, počele prijetnje novinarima!

13.07.2013. 15:34:19

Kako neslužbeno doznajemo, nekim novinarima koji su se o cijeloj situaciji počeli raspitivati neizravno se prijetilo te govorilo da bi bilo najbolje da ne pišu o tome. Je li tome razlog utjecajan suprug hospitalizirane Zdenke, možemo samo nagađati.
- Sestra mi se u 13 sati javila iz prijamnog ureda u Vrapču - javila nam je zastrašujuću vijest Mara Jelić, sestra prisilno hospitalizirane Zdenke Kvesić. Kako kaže Mara, sestra joj je rekla da ništa ne brine. Podsjetimo; Zdenka Kvesić, supruga osječkog županijskog suca Ante Kvesića, 26. lipnja je prisilno hospitalizirana i zatvorena u Kliniku za psihijatriju KBC Osijek nakon što je ošamarila odraslog sina. Unatoč tome što nikad nije hospitalizirana niti prekršajno kažnjavana, prema njoj se postupalo kao prema osobi koja ima osobito teške duševne smetnje; čak je i vezana za krevet. Prije dva dana, nakon što je dva tjedna bila zatvorena u bolnici, dijagnosticiran joj je navodni šizofreni manični poremećaj. Njena odvjetnica tada je upozorila da su grubo prekršena ljudska prava njene klijentice te da joj je prisilno i nezakonito oduzeta sloboda. U petak joj je zabranjen kontakt sa odvjetnicom, sestrom i nećakinjom. Danas ujutro prevezena je iz Osijeka u Kliniku za psihijatriju Vrapče. - Ja sam izvijestila ministra o tome što se dogodilo. Ne mogu suditi na temelju koje i čije odluke su je tamo prebacili. Činjenica je da je sud donio rješenje o zadržavanju u klinici KBC Osijek. Njezin tajni odvoz, da nije izviještena sestra i da nismo mogli doći do nje, ne znam čija je odluka. To sam tražila da od ministra da ispita. Njezina temeljna ljudska prava su povrijeđena i svakim se danom sve više povrjeđuju. Ne znam u kakvom je ona sada psihičkom stanju, a očigledno je izolirana od svih informacija i osoba za koje ona smatra da su joj dobronamjerne, a to smo mi – rekla nam je Zdenkina odvjetnica Jasminka Biloš. Nešto više pokušali smo doznati u Vrapču, međutim kako nam je objasnio ravnatelj ustanove Vlado Jukić, zbog zaštite pacijenta o konkretnim slučajevima ne može pričati. A kako neslužbeno doznajemo, nekim novinarima koji su se o cijeloj situaciji počeli raspitivati neizravno se prijetilo te govorilo da bi bilo najbolje da ne pišu o tome. Je li tome razlog utjecajan suprug hospitalizirane Zdenke, možemo samo nagađati. O cijeloj se situaciji jučer izjasnila i Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata koja oštro osudila hospitalizaciju nazvavši je dostojnom represivnih režima Staljina, Tita i Sadama Huseina. >>> Nova prisilna hospitalizacija: Žena osječkog suca ošamarila odraslog sina, dva tjedna leži na psihijatriji >>> Zabranjeni posjeti prisilno hospitaliziranoj Zdenki Kvesić, odvjetnica najavljuje: Idemo na Ustavni sud! >>> 'Ovakvo djelovanje u slučaju Zdenke Kvesić dostojno je Staljina, Tita i Sadama Huseina'
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.