Zekanović: 'U Hrvatskom saboru u petak NIJE donesen Zakon kojim se omogućava GMO na prostoru Hrvatske'

05.02.2018. 09:08:24

Nakon niza objava u medijima kako je U Hrvatskom saboru  donešen Zakon kojim se omogućava GMO na prostoru Hrvatske, nakon čega je uslijedio niz negativnih reakcija, o cijelom slučaju oglasio se na svom FB profilu Hrvoje Zekanović, zastupnik Hrasta koji je tu vijest nazvao lažnom.  
FAKE NEWS –LAŽNE VIJESTI U Hrvatskoj nažalost ima toliko loših pojava na koje treba ukazivati tako da nije potrebno plasirati LAŽNE vijestI! Dakle, od petka još je strože zabranjen i ograničen GMO! U Hrvatskom saboru u petak NIJE donesen Zakon kojim se omogućava GMO na prostoru Hrvatske, upravo suprotno, potvrđen je Zakon o genetski modificiranim organizmima koji postoji od 2005. godine, a dorađivao se 2009., 2013. i 2014. godine, a usvojene izmjene su još restiktivnije prema GMO-u. Svim dušebrižnicima poručujem da prije nego krenu prozivati neka se pokušaju informirati. Izmjene možete pronaći na www.sabor.hr. Ili na https://www.zakon.hr/…/Zakon-o-genetski-modificiranim-organ…. Dakle Izmjene Zakona su nomotehničke naravi i nigdje se ne spominje liberalizacija i otvaranje Hrvatske GMO-u.
Pitam dušebrižnike i one koji su nasjeli: Kako nikome nije bilo ništa sporno na Odboru gdje su jednoglasno (sve stranke) prihvaćene dorade Zakona? Zašto nitko prije sjednice ili neposredno nakon nje nije govorio o ovome?  Zašto nitko ne govori o ovom „štetnom“ Zakonu, a na snazi je 13 godina? Ekipa koja je plasirala ovu vijest svojevremeno je čak i ukazivala na društvene probleme koje tište narod. Nažalost većina toga nije riješena, stoga ne treba izmišljati vjesti jer loših ionako ima dovoljno. Ovim Zakonom se ZABRANJUJE I OGRANIČAVA GMO!  
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.