Želite li se pokloniti žrtvama Bleiburga? Evo kako to možete učiniti, a da ne idete vlastitim prijevozom

07.05.2018. 14:41:08

Središnja komemoracija u povodu 73. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta održat će se u subotu, 12. svibnja 2018., na Bleiburškom polju u Austriji. Organizator komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizatori komemoracije u liturgijskom dijelu su Ravnateljstvo dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu i Hrvatska katolička misija u Klagenfurtu. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine. Komemoracija će se održati prema uobičajenome programu, javljaju organizatori. Započet će molitvom u 11.00 sati na groblju u Unter-Loibachu, potom se nastaviti procesijom prema Bleiburškom polju, gdje će se, od 12.00 sati, uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije, odvijati službeni dio komemoracije (sveta misa, dova i pozdravni govori uime pokrovitelja, supokrovitelja i organizatora). Misno slavlje predvodit će zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. dr. Želimir Puljić. Počasni bleiburški vod i ove godine organizira besplatni prijevoz za hodočasnike iz Zagreba u Bleiburg. Autobusi će polaziti ujutro, 12. svibnja 2018., od 5.00 do 6.00 sati s autobusnog kolodvora u Zagrebu. Napominju kako je za ostale općine, gradove, županije zadužena njihova lokalna samouprava jer, kako su poručili, nisu u financijskoj mogućnosti pokriti sva područja. Što se tiče Zagreba, nisu potrebne ranije prijave, dovoljno je doći u subotu između 5 i 6 sati ujutro na Autobusni kolodvor Zagreb. js/Direktno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.