Željka Markić: 'Ova vlast užasnuta je vrednotama svojih građana'

01.12.2013. 16:11:23

1_193902

Na pitanje da kritičari tvrde kako će i nakon ustavne odredbe gay osobama biti moguće usvajati djecu kroz Obiteljski zakon, Željka Markić tvrdi da su to gluposti jer se njima nastoji poručiti da nema smisla da se borimo i zalažemo za ono što nam je važno.

Portal bitno.net napravio je eskluzivan intervju sa Željkom Markić, predstavnicom inicijative 'U ime obitelji'. Odgovorila je na sva pitanja i nedoumice koje se vežu uz današnji referendum.

Na pitanje da li je očekivala da će se pokrenuti tolika medijska hajka na nju čak i osobno osgovorila je da kada su se okupljali u ime građanske inicijative, mislili su kako je jedini posao provjeriti misli li 10 posto birača da Sabor treba raspisati referendum s pitanje,''Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.'' Šest mjeseci kasnije, objašnjava kako je to bilo mukotrpno koračanje prema prvom građanskom referendumu u 23 godine hrvatske države. Te su otkrili koliko je sužena sloboda u Hrvatskoj - kolika je velika kontrola medija, javne televizije, nevladine udruge koje su zapravo provladine.

Isto tako objasnila je kako su svi napadi na inicijativu i referendum povezani s time što nije bilo nikakvih pravih argumenata protiv braka kao zajednice žene i muškarca. Objasnila je kako njezina tvrtka uspješno posluje i da je recimo ona zaokružila protiv i da se za to zalagala, onda bi Jutarnji list pisao kako je uspješna žena, međutim kako je pokrenula inicijativu za brak, pokušava ju se oblatiti na bilo kakav način kao uspješnu i poslovnu ženu.

Na pitanje da kritičari tvrde kako će i nakon ustavne odredbe gay osobama biti moguće usvajati djecu kroz Obiteljski zakon, Željka Markić tvrdi da su to gluposti jer se njima nastoji poručiti da nema smisla da se borimo i zalažemo za ono što nam je važno. No, to nije istina, objašnjava. Kaže kako tu poruku odašilje aktualna vlasti i provladine udruge od samog početka. Svi ministri, premijer i predsjednik su ponavljali kako će Ustavni sud zaustaviti referendum jer se krše ljudska prava. Kaže Željka kako se to itekako pokazalo krivim.

Objasnila je kako su za pokretanje inicijative bile važne i druge države u svijetu. Poput Francuske gdje je Hollandeova vlada ignorirala prosvjede milijuna građana protiv izjednačavanja istospolnih veza i braka te je nasilno ugušila prosvjede. Za kraj je objasnila kako je žalosno da se danas u Hrvatskoj, 2013. godine moramo boriti s ostatcima komunističkih struktura u vlasti i medijima. S druge strane, objašnjava, divno je da na ovom referendumu imaju priliku i Ustavom zaštititi brak kao zajednicu žene i muškarca i proširiti suženi prostor demokracije.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.