Željko Glasnović: Čestitam svim ženama što trpe manijake, teroriste ....

08.03.2018. 10:14:09

"Ne znam je li to marksistički, mislim da nije. Čestitam svim ženama što trpe manijake, teroriste. Najviše bih zahvalio ženama što su bile u ratu, koje su bile u sanitetskoj službi, prave su bile, nisu trpile budale", rekao je Glasnović.
Hrvatski sabor nastavlja u četvrtak raspravu o izmjenama zakona o sudovima, o Državnom sudbenom vijeću (DSV) i o područjima i sjedištima sudova, za koje iz Vlade kažu da su dio mini pravosudne refrome. Oporba pak tvrdi da je riječ o izmjenama kozmetičke naravi. Zastupnici bi u četvrtak trebali raspraviti i izmjene ostala tri iz paketa od šest zakona mini pravosudne reforme: o državnom odvjetništvu, o Državnoodvjetničkom vijeću te o područjima i sjedištima državnih odvjetništava. Tijek sjednice pratite uživo u nastavku: Predsjednik Sabora čestitao je Dan žena na samom početku sjednice. "Prisjećamo se danas dugogodišnje borbe žena za jednaka prava kao što ih imaju muškarci - pravo sudjelovanja na izborima koje im je prije sto godina bilo uskraćeno, a koje danas smatramo neupitnim aspektom naše civilizacije, pravo na obrazovanje, pravo na obnašanje funkcije u društvu, gospodarska i socijalna prava te sva druga prava ugovorena zakonom. Stoga je važno odati počast svim ženama koje su se svojim zauzimanjem izborila za ta prava. Međutim, ta borba se nastavlja i danas jer ravnopravnost nije postignuta. Upravo zato Dan žena mora biti poticaj za daljnje osnaživanje njihovog položaja u društvu bez predrasuda i diskriminacije. Još učinkovitije moramo se zauzimati zauzimati za položaj žene u obitelji, ali i boriti se protiv svakog oblika nasilja. Stoga je naša zajednička odgovornost da promičemo ravnopravno društvo. Još jednom - svim ženama želim sretan Međunarodni dan žena", rekao je Jandroković. Stanke su zatražili neovisni Željko Glasnović koji želi govoriti o položaju Hrvata u BiH, GLAS-ova Anka Mrak-Taritaš zbog Međunarodnog dana žena, Mostov Tomislav Panenić o izvješću Europske komisije, SDP-ov Bojan Glavašević oko položaja žena, HDZ-ov Branko Bačić želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji, HNS-ov Stjepan Čuraj o položaj žena. I Željko Glasnović čestitao je svim ženama. "Ne znam je li to marksistički, mislim da nije. Čestitam svim ženama što trpe manijake, teroriste. Najviše bih zahvalio ženama što su bile u ratu, koje su bile u sanitetskoj službi, prave su bile, nisu trpile budale", rekao je Glasnović. "Danas bi progovorio o jednom dokumentu, to je za mene službeni dokument, koji su potpisali ministar branitelja Tomo Medved i gospođa Bušić 5. svibnja 2017. godine. Tu sam tražio, kada je bila ta ustavna kriza, tražio sam da se pet-šest predmeta riješi. Pratim taj plan implementacije, još nemam službene odgovore, ali tražit ću ih brzo. Prva točka je ovisila o isplati HVO-a, to su zaslužili. Druga je bila da se donese što prije Zakon o braniteljima, jer oni umiru. Tamo neki drže raspravu, evo znamo tko, da ometaju govornike ovdje, to su ovi iz SDP-a, kao Maras koji non-stop govori, a nikada ne sluša", rekao je Glasnović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.