Žestoki obračun Torcide i Armade: Vodila se rovovska bitka, tukao je tko je koga stigao

27.05.2013. 12:57:51

Očevici kažu kako se među 100 navijača odvijala prava rovovska bitka, a prema prvim informacijama s terena bilo je ozlijeđenih osoba, teže posljedice spriječilo je pedesetak specijalaca koji su uhitili desetke.

Pripadnici Torcide , navijača HNK Hajduka, koji su išli na gostovanje NK Dinamu, te pripadnici Armade, navijača NK Rijeke, koji gostovali kod NK Zagreba, potukli su se u nedjelju oko 16.50 na odmorištu Desinec autoceste Rijeka-Zagreb, nekoliko kilometara od Jastrebarskog u smjeru Zagreba.

Očevici kažu kako se među 100 navijača odvijala prava rovovska bitka, a prema prvim informacijama s terena bilo je ozlijeđenih osoba, teže posljedice spriječilo je pedesetak specijalaca koji su uhitili desetke, piše Jutarnji.

Osoblje  benzinske postaje i ugostiteljskog objekta na odmorištu kažu kako se sve odvijalo na parkiralištu, odnosno na zelenoj površini između parkirališta i trake autoceste u smjeru Zagreba. Neki su ocijenili kako je izgledalo kao da je sve bilo dogovoreno.

Dodaju da je izgledalo kao u ratu, tukao je tko je koga stigao, letjele su boce i drugi predmeti, a čak su se gađali i brojnim zapaljenim navijačkim bakljama.

- Jedna skupina je natjerala drugu skroz na autocestu, pa bi ih ovi potjerali natrag. Ovdje je u dežurstvu bilo 10 policajaca, ali se nisu usudili umiješati. Pozvali su pojačanje, srećom, desetak minuta kasnije došlo je pedeset specijalaca koji su ih sredili. Polegli su ih jedan do drugoga s licem prema podu duž čitavog parkirališta, neke su uhitili – izjavili su svjedoci.

Incident su promatrali i turisti koji su mislili da je u tijeku policijska vježba.

Na površini  od oko stotinjak metara parkirališta i travnjaka i nekoliko sati nakon sukoba mogli su se razaznati kapi krvi na asfaltu, krvavi ručnici, osobne stvari navijača, vatrogasni aparat, otkinute grane nižeg raslinja, stupovi.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: