Zimska oprema od danas je obvezna: Ne krećite na put bez nje!

15.11.2014. 14:26:34

Od danas pa sve do 15. travnja sljedeće godine obvezna je uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, priopćili su iz Hrvatskih autocesta. Zimske dionice autocesta su Zagreb – Karlovac – Bosiljevo – čvorište Maslenica (A1), Granični prijelaz Macelj) – Trakošćan – Krapina – Zagreb (A2), Granični prijelaz Bregana – Zagreb – Sl. Brod – granični prijelaz Bajakovo (A3), granični prijelaz Goričan – Varaždin – Zagreb (A4), čvorište Osijek – Đakovo – čvorište Sredanci (A5) te čvorište Bosiljevo 2 – Delnice – Rijeka ( A6). Zimska oprema za osobna vozila, odnosno motorna vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijeva zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Inače, informacije o stanju na autocestama bit će objavljivane putem redovitih izvješća HAK-a u medijima i na web-stranici HAC-a i Autoceste Rijeka – Zagreb. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom infotelefonu 0800 0422 ili 0800 011. Tvrtka HAC-Održavanje i naplata cestarine pak ove će godine u zimskoj službi održavanja autocesta imati na raspolaganju 39 kamiona, za razliku od dosadašnjih 55. Podsjetimo, u HAC-ONC-u su odlučili uzeti u najam manji broj kamiona jer je iznos ponuda na natječaju za zimsku službu bio dvostruko veći od planirane vrijednosti. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.