'Živi zid je privatno vlasništvo jedne osobe - Vladimire Palfi'

05.06.2019. 11:39:46

Ona sama sastavlja izborne liste, daje naloge za trošenje novca, a zabranila je bilo koje članu da javno istupa u medijima bez njenog odobrenja, kaže Bunjac Suspendirani član Živog zida Branimir Bunjac progovorio je danas ispred Sabora o problemima u stranci. Kaže kako je cijela stranka postala vlasništvo supruge Ivana Vilibora Sinčića Vladimire Palfi koja o svemu odlučuje i bez čijeg odobrenja ništa nije moguće provesti. - Osnovni problem proizlazi iz toga što je u posljednje vrijeme Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe, a ta osoba se zove Vladimira Palfi koja u Živom zidu doslovce odlučuje o svemu i to neograničeno i samovoljno. Ona sama sastavlja izborne liste, daje naloge za trošenje novca, a zabranila je bilo kojem članu javno istupanje u medijima bez njenog odobrenja. Zabranila je i bilo kakve unutarstranačke izbore. Svatko tko se usudi suprotstaviti njenoj samovolji, odmah dolazi na listu za odstrel, kaže Bunjac. Bunjac dodaje i kako je pod pritiskom svoje supruge Sinčić odustao od vođenja stranke i sve prepustio njoj: - On danas u Živom zidu ne odlučuje ni o čemu. Bunjac ističe kako je Palfi je odlučila da će u Europski parlament ići njen bliski prijatelj Tihomir Lukanić i zato je s liste maknula sve one koji bi ga mogli preskočiti: - Nisam pristao da me se makne jer sam rekao da želim doprinijeti našem izbornom uspjehu. Palfi mi je rekla da sam foteljaš i da na mene ne računa u Živom zidu. Ja sam tada napisao ostavku i otišao kući. Ona je potom dotrčala do moga stana i molila me da povučem ostavku zbog svega što Živi zid predstavlja u javnosti. To sam i učinio i vratio se u Sabor. - Rješenje za situaciju u Živom zidu je davanje svih mandata članova Glavnog odbora na raspolaganje,  raspisivanje unutarstranačkih izbora i biranje predsjedničkog kandidata po sistemu direktne demokracije na osnovi ideja i programa koji je stvorio Ivan Pernar.

Zagreb: Branimir Bunjac obratio se medijima i komentirao stanje u ŽĆivom zidu | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Bit ću i dalje u stranci jer sam odgovoran'

Na pitanje je li i dalje spreman biti u stranci sa Sinčićem i Palfi: - Imam odgovornost prema članstvu, biračima, javnosti.  Ja ostajem po želji članstva koje traži unutarstranačke izbore. Ne budu li uskoro raspisani, u toj stranci nema mjesta za većinu članova. Zbog čega tek danas progovarate o tome što radi Palfi? - Zato što želim riješiti probleme u stranci. Posebno nakon jučerašnje snimke prisiljen sam odgovoriti. Komentirao je prozivke Sinčića da on i Pernar ucjenjuju stranku: - S čime ga mogu ucjenjivati? Ja nemam mandat za Europski parlament. O tome tko će ići u EP u stranci nije postojao dogovor, Kod nas postoji volja samo jedne osobe.

'Nisam agresivan, oteli su mi mobitel, burno sam reagirao...'

Hoćete li osnovati novu stranku s Pernarom? - Ja Pernara cijenim. O tome hoćemo li osnivati novu stranku prerano je govoriti, mi smo članovi Živoga zida. Komentirajuću prozivke Sinčića da je agresivac, Bunjac je odgovorio kako nije agresivan: - Na snimci sam Vuletiću rekao da neće ići u EP. Nemam problema s kontrolom bijesa, bila je to specifična situacija. Oteli su mi mobitel iz ruke, ja sam reagirao kako bi svaki čovjek reagirao.

Zagreb: Branimir Bunjac obratio se medijima i komentirao stanje u ŽĆivom zidu | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pernar: Odrezali su snimku da Bunjac ispadne baba roga

Novinarima se obratio i Ivan Pernar koji je cijelo vrijeme stajao kraj Bunjca. Izrazio je sumnju u skore izbore unutar stranke: - Sumnjam da će organizirati unutarstranačke izbore za tri mjeseca. Pitam se, poslije svega ovoga, ne znam koliko bi glasova mogla dobiti Vladimira Palfi. Kolega Bunjac je dobar zastupnik, bila mi je čast s njim raditi, stajao uz mene. Na jučerašnjoj snimci odrezali su prvi dio, maknuli kontekst i ostavili onaj dio gdje on ispada baba roga. Nakon što su objavili snimku, rekao sam da u tome neću više sudjelovati. Najmoralnija stvar koju bi mogla napraviti Palfi je njena ostavka. Ja sam s tom ženom krenuo u političku borbu, spreman sam je s njom i završiti, kaže Pernar i dodaje: - Usprkos svemu, ja želim ostati u Živom zidu i to pokazuje moju veličinu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.