ŽIVIMO U VREMENU PROIZVODNJE STRAHA! Domazet Lošo otkrio ISTINU o islamskim džihadistima!

15.07.2015. 19:19:11

''Islamska država je vrlo dvojbena, to je proizvod velikih obavještajnih službi, priča nam umirovljeni general Davor Domazet Lošo. U novom jezivom videu koji je objavljen na YouTubeu pod nazivom ‘Mi smo islamski hilafet – kasida’ Hrvatska je istaknuta kao jedna od zemalja koje su na meti islamskih terorista. Videoporuka je to u kojoj islamski džihadisti najavljuju osvajanje čitavog Balkana, odnosno Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Kosova. Kako bismo otkrili postoji li opravdani strah od eventualnih terorističkih napada, razgovarali smo sa članom vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice RH, umirovljenim generalom Davorom Domazetom Lošom i stručnjakom s područja kriminalistike Željkom Cvrtilom. ”Islamska država je vrlo dvojbena, to je proizvod velikih obavještajnih službi. Da se hoće riješiti islamska država tada bi vodeća zemlja svijeta SAD, mogla to riješiti u maksimalno tri dana, jer ima toliku snagu vojnu i oružanu, očigledno oni to ne žele. Očigledno je da su ga stvorile moćne sile iz svojih razloga”, pojašnjava Lošo i  dodaje da je njegovo duboko uvjerenje da ne prijeti nikakav udar od Islamske države u Hrvatsku. ”To bi značilo destabilizaciju Europe od Baltika do Sredozemlja u tom geopolitičkom kontekstu, u ovom slučaju to sigurno nije”, kaže nam umirovljeni general. Lošo je naglasio kako danas živimo u vremenu proizvodnje straha. “Živimo u svakoj vrsti straha. Hrvatska je apsolutno sigurna zemlja. Nema nikakvog razloga da netko takvo nešto napravi u našoj zemlji. Može se to gledati i kao plasiranje negativne informacije na početku ili vrhuncu turističke sezone”, zaključio je Lošo. Sličnog stajališta bio je i Željko Cvrtila, istaknuti stručnjak iz područja kriminalistike. ”Po mojoj procjeni poruka nije zanemariva, ali mislim da nije zabrinjavajuća. Hrvatska kao takva Islamskoj državi nije zanimljiva, ali naravno, ne treba to zanemariti,” govori nam Cvrtila. ”Od prijetnji se ne može obraniti. Postoje niz metoda i tehnika protuterorističkih napada. Hrvatska je sigurna zemlja, to je definitivno. To prepoznaju i naši građani, ali i građani van Hrvatske, a to potvrđuju statistika koja govori o porastu dolaska turista u našu zemlju,” zaključuje Cvrtila.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.