Život bez križa je najveći križ!

14.04.2019. 20:10:48

Križ je stvarnost svakoga života. Nosimo svoj križ bez prigovora. Prihvatimo što trebamo prihvatiti, promjenimo što trebamo promjeniti. Pomozimo drugima nositi njihov križ. Odrecimo se sebičnosti. Ne sudimo, sud pripada Gospodaru života. Kad padnemo pod teretima, križevima, težinama, nemojmo ostati na zemlji, dignimo se i pođimo dalje. Budimo i mi nekome Šimun Cirenac i podijelimo teške dane.
Podijeljena bol postaje polovica boli, podijeljena radost postaje dvostruka radost. Na Križu su Krista svukli i ispljuvali želeći ga poniziti, oduzeti dostojanstvo. Naučimo da dostojanstvo i ponos ne dolaze izvana, nego iznutra. Dok i mi idemo prema Kalvariji i smrti pokušajmo prihvatiti mudrost koja kaže kako je važnije biti, nego imati, davati nego oduzimati, ljubiti nego mrziti. Križni put nas ući kako su mržnja i zlo jaki.
Oni imaju nevjerovatnu moć, ali najvažnije je da nemaju zadnju rijeć. Ovo je vrjeme kad stjećemo životnu mudrost učeći od Krista stvarnostima koje su najvrjednije.
Neka nam ovaj Veliki tjedan bude vrijeme dolaska k sebi i susret s Kristom!
Autor: Fra Joe Grbes, Chicago
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.