Životna drama srpskog DJ-a nakon što je na radiju pustio Thompsona

02.01.2019. 10:45:42

Prije nekoliko dana Radio Subotica emitirala je pjesmu Marka Perkovića Thompsona ‘Moj Ivane’, za koju mediji u Srbiji tvrde da ‘govori o ustaškim emigrantima koji su nakon završetka Drugog svjetskog rata pobjegli iz tadašnje Jugoslavije’. Izazvalo je to brojne negativne reakcije u toj zemlji. Srpski Blic u subotu javlja kako je pjesma na Radio Subotici puštena greškom te da nije bilo nikakve namjere da se izazove neka nacionalna ili politička provokacija. Zaposlenik radija koji je puštao glazbu, navode, Thompsonovu pjesmu pustio potpuno slučajno, a nakon reakcija javnosti “osjeća se jako loše”. Istovremeno, predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta zaprepašten je puštanjem pjesme, kako kaže, ‘proustaškog pjevača’. Linta je rukovodstvo Radio Subotice pozvao da se putem priopćenja javno ispriča građanima Srbije i svim Srbima, koji su, tvrdi, duboko ogorčeni i šokirani zbog puštanja pjesme ‘jednog od najvećih srbomrzaca’.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.