Zlatko Hasanbegović: Sve je to kampanja dokoličara sa špice

25.05.2016. 11:41:48

Zlatko Hasanbegović javio se kratko iz Mađarske, gdje je na službenome putu koji je uslijedio na poziv mađarskog ministra ljudskih resursa Zoltana Baloga, kako bi komentirao otvoreno pismo u Liberationu kojim se poziva na smjenu hrvatskog ministra kulture. “To su potpuno neutemeljene besmislice. Čudim se površnosti ljudi koji se daju uvući u denuncijantsku kampanju dokoličara sa zagrebačke špice bez da su ikada pročitali bilo koju moju izjavu, članak ili knjigu”, rekao je. Cijeni li ministar kulture inače nekog od inozemnih intelektualaca navedenih u otvorenom pismu, konzervativnog francuskog filozofa Alaina Finkielkrauta ili talijanskog nobelovca i književnika Darija Foa? “Sve uvide koje sam iznosio o komunističkim manipulacijama pojmom antifašizam stjecao sam i iščitavanjem eseja i intervjua Alaina Finkielkrauta. On je uistinu snažno utjecao na moje intelektualno oblikovanje. Hvala mu na tome” ironičan je bio ministar Hasanbegović, prenosi Jutarnji list.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.