Zlatko Mehun: Opet je Vukovar u nama probudio emocije i sjećanja na dane ponosa i slave!

15.11.2018. 08:20:57

Zlatko Mehun, doajen hrvatskog novinarstva, ratni izvjestitelj, čovijek koji je svijetu prenio istinu o Domovinskom ratu u najtežim danima obrane Domovine, čovijek koji je svojim novinarskim kodeksom zadužio brojne generacije, poglavito one koje dolaze, povodom 9. Susreta ratnih izvjestitelja hrvatske radiotelevizije u Vukovaru, oglasio se na Facebooku javno prozivajući ravnatelja HRT i njegovu ekipu, koji nisu našli za shodno da na okupljanje nekadašnjih djelatnika HRT-a, ratnih izvjestitelja pošalju, kako navodi, bar vozača ili nekog portira.
Izvor: Facebook
Zlatko Mehun: Opet je Vukovar u nama probudio emocije i sjećanja na dane ponosa i slave! Žalosno je samo što takve osjećaje s nama – ratnim izvjestiteljima – ove godine (po prvi put!!!) ne dijeli i vodstvo HRT-a. Bili su s nama izaslanici predsjednice države, predsjednika Vlade, ministarstava kulture i branitelja, Vukovarsko-srijemski župan i mnogi drugi, ali ravnatelj HRT-a i njegova ekipa nisu kao svog izaslanika poslali čak niti – osobnog vozača ili nekog portira!!! Sramotno, bez obzira na određene prijepore, animozitete pojedinaca i slične “hrvatske specijalnosti”! A upravo smo mi, ratni izvjestitelji, bili ti koji smo stvarali temelje Hrvatske radio televizije. Neki su za tu svetu ideju dali svoje živote (vječna im slava!), neki smo dali komadiće svoga tijela, ali iznijeli živu glavu na ramenu, a mnogi dali sve najbolje od svog profesionalnog znanja i životnog uvjerenja pronoseći ISTINU o agresiji na Hrvatsku. A danas smo za čelništvo HRT-a valjda – nepoćudni! Sramota, sramota, velika hrvatska sramota!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.