ZLOČINAC BEZ KAZNE: Jovo Kapičić - Titov general koji je sa 'Starim' podijelio sve, pa i djevojku

15.12.2013. 11:52:50

davorjankaw

Titov general, neki bi rekli Rankovićev čovjek za posebne, dakako prljave, zadatke, napustio je ovaj svijet bez da je za sve zločine koje je nedvojbeno počinio odgovarao, ako ništa drugo zbog Golog otoka ovaj komunistički isljednik trebao je odgovarati. Naravno, kao mnogo mlađi učitelj velikog zločinca, Josipa Broza Tita, Jovo Kapičić, a o njemu govorimo, prijateljevao je i s drugim, modernim, zločincima, tijekom Miloševićevog režima bio je vrlo blizak s poznatim krvnikom Željkom Ražnatovićem - Arkanom.  U svojim posljednjim intervjuima Kapičić nije krio da je uživao posebne simpatije srpskog teroriste koji je život okončao onako kako ga je i živio, dakle, ubijen je mafijaškom obračunu početkom dvadeset i prvog stoljeća, kao i Kapičić Arkan također nije odgovarao za zločine koje je počinio, što je očito boleština od kojeb boluju 'ovi naši prostori', zločinci se izvlače dok žrtve vidaju rane.

Glede Jove Kapičića, dugovječnog Titovog generala, koji je preminuo u 94 godini, riječ je o čovjeku koji je u pravom smislu riječi podijelio sve sa 'Starim', kako su Tita zvale njegove kolege u zločinu, takozvani članovi takozvanog Vrhovnog štaba, uključujući i svoju djevojku. Naime, Jovo Kapičić, koji je u mladim danima Drugog svjetskog rata bio vrlo 'pristao mladić', pošten komunista, s karizmom, ali koja se nije mogla mjeriti s karizmom velikog vođe, imao je djevojku, Davorjanku Paunović. Govorimo o mladoj partizanki, vrlo zgodnoj djevojci na koju su oko bacili mnogi članovi takozvanog Vrhovnog štaba, no, 'Stari' je imao najviše sreće,  neki će reći i najveću vlast, te je djevojka grijala 'Starog' u hladnim danima Drugog svjetskog rata. Kapičić se djevojke odrekao 'šutke', što je drugo i mogao s obzirom da je ona odabrala vrhovnog komandanta, iako je od nje taj komandant bio stariji dvostruko? Nažalost, to joj nije donijelo sreću, preminula je prije nego što su Tito i ona 'ozakonili' svoju izvanbračnu zajednicu, nakon čega je 'Stari' upoznao intelektualku iz Like, mnogo učenu Jovanku Budisavljević, također nedavno preminulu, za koju kažu da se vilicom naučila služiti na Titovom Galebu, a bila je 'prva dama Titove tvorevine'. Kapičić, kao jedan od tipičnih udbaša staroga kova, kao jugoslavensiki Gestapovac, bio je čovjek koji je režimu poput Titovog neizmjerno koristio, pa čak i onda kada se Tito obračunavao s vjernim izvršiteljem njegovih zločinačkih nauma, Aleksandrom Rankovićem, inače Kapičićevim vjernim drugom. Ranković je otišao neposredno nakon Tita, ali puno prije Kapičića, sada već davne 1983. godine. Komunistički isljednici u Srbiji odlaze, jedan za drugim, no, u Hrvatskoj se pomlađuju, sve su mlađi sa sve većim mirovinama. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.