Znanstveno-istraživački skup o kulturi u Domovinskome ratu

08.07.2014. 19:58:22

Da se ne zaboravi!

Znanstveno-istraživački skup o kulturi u Domovinskome ratu

Udruga branitelja Domovinskog rata "Zagrebački velesajam" i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz hrvatskog Domovinskog rata, organiziraju u ponedjeljak, 6. listopada 2014., u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 1. znanstveno-istraživački skup na temu "Kultura u hrvatskom Domovinskome ratu - Da se ne zaboravi". Naime, tijekom Domovinskoga rata, i u uvjetima neprestane oružane borbe protiv srpskog i inog okupatora, hrvatski književnici, slikari, glumci, karikaturisti, glazbenici, novinari, snimatelji i drugi, stvarali su pretežno brzo i novo stvaralaštvo, koje je poprimilo revolucionarna obilježja u cilju jačanja zajedničke borbe protiv jakog i nemilosrdnog agresora. Na ovom skupu, kojem je cilj da, prije svega mladima, ukaže na izniman doprinos hrvatskih umjetnika u godinama agresije na Republiku Hrvatsku, sudjelovat će pored branitelja i znanstveni stručnjaci, sve s željom da se ne zaborave ljudi, od kojih su neki dali i svoje živote, i na duhovnu borbu, na prikazivanje istine o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Prije svečanog otvorenja Znanstveno-istraživačkog skupa, koji će biti održan u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u Zagrebu, bit će otvorene i izložbe na temu Domovinskoga rata. Željko Baća, predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.