Zorica Gregurić: MISIJA ZATAŠKAVANJA AFERE HAVC – “PUKNUTI” NEUSPJEŠNI

21.02.2017. 19:28:33

Od mladih zavedenih umjetnika nahuškanih na hrvatske branitelje ne možemo drugačije niti očekivati.

Njihovo područje interesa je nešto sasvim drugo te su u ovu inicijativu “puknutih” pali su kao s Marsa ili primjerenije kao s kruške. No začuđuje retorika onih umjetnika koji se predstavljaju hrvatskim braniteljima i koji su spremni slijediti plasirane laži Hribarove klike, ne ogradivši se niti u jednom trenutku od kriminala i korupcije u HAVC-u. Floskule onih koji su uhvaćeni s “prstima u medu” nažalost neće pasti na plodno tlo kod hrvatske javnosti, naprosto zato što je Koordinacija udruga hrvatskih branitelja sve učinila javnim i transparentnim kroz nekoliko desetaka tiskovnih konferencija. Naravno da svima upletenima pa i pokojem okrznutom u korupcijskoj aferi HAVC ne odgovara javno objavljena istina. Gospodo niste iznad zakona, pod umjetničke slobode ne možete podvoditi kriminal, niti borbu protiv kriminala i korupcija tumačiti napadima na kulturu i kinematografiju. Zataškavanje afere HAVC danas je bilo poprilično neuspješno, a vi u potpunosti neartikulirani, nejasni i bez konstruktivnih prijedloga. Nadam se kako ono što sam danas vidjela nije reprezentativni dio hrvatske kulture, jer što reći o umjetniku koji za sam za sebe javno kaže da je paranoik i da širi neprovjerene glasine ili za netolerantno i nedemokratično ponašanje sudionika kada bi govorili neistomišljenici. Sve u svemu današnji “puknuti” opravdali su svoj naziv, jer kako drugačije nazvati neorganizirani, bučni, neartikulirani skup čiji sudionici nisu bili u stanju smisliti dvije rečenice kada ih se pozvalo na konstruktivne prijedloge, a upravo to se danas dogodilo u kinu “Europa” iako bi inicijatorima temeljem njihova ponašanja u potpunosti odgovarao prijašnji naziv – Kino “Balkan”. Dodala je također da ih je gospođa Silvija Luks na kaotičnom neartikuliranom sastanku “puknutih” zamolila da prosvjeduju ispred HRT. “Draga gospođo Luks mi smo to činili od 2013. godine, ali Vas nismo vidjeli niti na jednom prosvjedu kako dižete svoj glas. Gdje ste tada bili?“ poručila je Zorica Gregurić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.