ZU HVIDR-a VPŽ: Priopćenje za medije

30.06.2013. 09:50:17

pozivni_streljastvo_2013 (1)

U povodu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske i Dana Općine Čađavica, Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Općina Čađavica organizirali su pozivni turnir u streljaštvu serijskom malokalibarskom puškom (5,6 mm), ležeći stav, na prostoru „Pjeskare“ u Čađavici dana 29. lipnja 2013. godine (subota) u vremenu od 09,00 sati do 13,00 sati. Turnir je započeo odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima tijekom Domovinskog rata.

Na turniru je sudjelovalo 26 momčadi braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata sa prostora Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, 7 momčadi mjesnih odbora Općine Čađavica i 7 lovačkih udruga a koje su sačinjavali 3 strijelca. Turnir su vodili iskusni nadzornici nad strijelcima iz Streljačkog društva Virovitica 1861 koje je predvodio Tihomir Degmačić.  Prvo mjesto u konkurenciji braniteljskih udruga osvojili su članovi Udruge HVIDR-a Virovitica I u sastavu Zvonko Botić, Zvonimir Zdjelar i Serfet Ciriković sa pogođenih 163 kruga. 2. mjesto je osvojila momčad Udruge HVIDR-a Virovitica II u sastavu Zoran Kovačević, Milan Krizmanić i Dragan Lulić sa pogođenih 124 kruga a 3. mjesto su osvojili članovi Udruge HVIDR-a Slatina II u sastavu Damir Parc, Damir Boljevčan i Josip Podboj sa pogođenih 122 kruga, svi su nagrađeni peharom i medaljama koje je uručio Mato Bubaš predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina. U pojedinačnoj konkurenciji članova braniteljskih udruga 1. mjesto je osvojio Mladen Grba član Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Virovitica – klub Suhopolje  sa pogođenih 67 krugova, 2. mjesto osvojio je sa pogođenih 64 kruga Serfet Ciriković član Udruge HVIDR-a Virovitica I i 3. mjesto sa pogođenih 63 kruga osvojio je Zvonimir Zdjelar član Udruge HVIDR-a Virovitica I. Svi su nagrađeni medaljama koje je uručio predsjednik ZU HVIDR-a Brodsko-posavske županije i 100 % hrvi Štefan Paun. U kategoriji Mjesnih odbora Općine Čađavica u kojoj se natjecalo 7 momčadi najbolji su bili članovi MO Donje Bazje u sastavu Marin Pejić, Damir Bošnjak i Dražen Puškadija sa pogođenih 121 krug, 2. mjesto je osvojila momčad MO Starin u sastavu Franjo Matić, Miljan Radulović i Dubravko Bodiš sa pogođenih 105 krugova, 3, mjesto je osvojio sastav MO Čađavički Lug u sastavu Zvonko Šimić, Dragan Eršegović i Marinko Sever sa pogođenih 96 krugova, svi su nagrađeni peharima i medaljama a koje je uručio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je sa pogođenih 67 krugova bio je Dražen Puškadija MO Donje Bazje,  2. mjesto je osvojio Krunoslav Nekić član MO Čađavica sa pogođenih 58 krugova i 3. mjesto Marin Pejić član MO Donje Bazje 48 krugova. Svi su nagrađeni medaljama koje je uručio dr. Robert Matoušek predstavnik ZU HVIDR-a Vukovarsko-srijemske županije. U kategoriji Lovačkih udruga u kojoj se natjecalo 7 momčadi najbolji su bili članovi LU „ŠLJUKA“ Podravska Moslavina u sastavu Željko Zelatić, Gabrijel Schwerer i Andrija Šimara sa pogođenih 142 kruga, 2. mjesto je osvojila momčad LU „SOKOL“ Čađavica u sastavu Zorislav Biondić, Ivica Štefanek i Davor Sopjanac sa pogođenih 92 kruga, 3, mjesto je osvojio sastav LU „JELEN“ Nova Bukovica u sastavu Josip Kiš, Franjo Kraljik i Filip Podboj sa pogođenih 69 krugova, svi su nagrađeni peharima i medaljama koje je uručio Berislav Martinčević predsjednik Lovačke udruge Sokol iz Čađavice.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je sa pogođenih 60 krugova bio Andrija Šimara član momčadi LU „ŠLJUKA“ Podravska Moslavina,  2. mjesto je osvojio Franjo Kraljik LU „JELEN“ Nova Bukovica sa pogođenih 53 kruga i 3. mjesto Gabrijel Schwerer LU „ŠLJUKA“ Podravska Moslavina. Svi su nagrađeni medaljama koje je uručio predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca ogranak Virovitica Serfet Ciriković.    Po završetku turnira organiziran je ručak za sve sudionike i goste u šatoru na prostoru „Pjeskare“ u Čađavici. Suorganizatori turnira su Streljački savez Virovitičko-podravske županije, pokrovitelj turnira su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, medijski pokrovitelji Virovitički informativni centar, Pitomi radio, radio Slatina i radio Orahovica.  

ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU ! S poštovanjem, Predsjedništvo ZU HVIDR-a VPŽ

pozivni_streljastvo_2013 (2) pozivni_streljastvo_2013 (3) pozivni_streljastvo_2013 (4) pozivni_streljastvo_2013 (5) pozivni_streljastvo_2013 (6) pozivni_streljastvo_2013 (7) pozivni_streljastvo_2013 (8) pozivni_streljastvo_2013 (9) pozivni_streljastvo_2013 (10) pozivni_streljastvo_2013 (11)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.