Zubo o teškom padu američkog skijaša: Samo su mi rekli - stop! Pokušavao sam se smiriti...

09.01.2021. 16:32:00

Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje, rekao je o Pinturaultu. 

Hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto na veleslalomu u Adelbodenu i tako završio na postolju drugi put u dva dana. 

- Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške - rekao je Zubčić, prenosi HRT.

Uoči prve vožnje Zubčić je imao veliku pauzu. Amerikanac Tommy Ford doživio je nezgodnu nesreću. Teško je pao, a sa staze ga je odveo helikopter:

- Mislim da je bilo 25 sekundi prije mog starta, a zatim su mi rekli "Stop". Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan sa skijanjem - rekao je Zubčić. 

Ispred Zubčića ponovno je bio samo sjajni Francuz Pinturault.

- Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje - zaključio je Zubčić 

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: Ricardo Kulušić/Davor Kovačević/Foto: GEPA pictures/ Mario Buehner, HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.