Župan dubrovačko-neretvanski traži zabranu ulaska izbjeglica u Županiju

25.09.2015. 19:12:29

Dobroslavić traži i potvrdu jesu li procjene kako bi izbjeglice s Bliskog istoka mogle uskoro krenuti tzv. 'južnom rutom' realne, i upozorava na štete koje bi takva događanja mogla prouzročiti dubrovačkom turizmu Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić poslao je u petak pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem je zatražio da Vlada zbog moguće štete turizmu ne dopusti eventualni ulazak izbjeglica na području Dubrovačko-neretvanske županije. Dobroslavić u pismu od premijera traži i potvrdu o tome jesu li procjene kako bi izbjeglice s Bliskog istoka mogle uskoro krenuti tzv. 'južnom rutom' realne, te ističe kako ga u tom slučaju želi ''upozoriti na štete koje bi takva događanja mogla prouzročiti dubrovačkom turizmu, što svakako treba izbjeći''. ''Tražim od Vlade da ne dopusti ulazak izbjeglica u Republiku Hrvatsku na području Dubrovačko-neretvanske županije i da time osigura normalno odvijanje turističke sezone, koja je u našoj županiji još u punom jeku, i spriječi negativne konotacije u vezi s turizmom Dubrovnika i turističke destinacije Dubrovnik rivijera'', piše Dobroslavić Milanoviću. Glasnogovornik dubrovačko-neretvanskog županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje Goran Cvjetinović rekao je u petak da su na jugu Hrvatske u tijeku logističke pripreme za eventualni prihvat tri do pet tisuća izbjeglica, ako se odluče za tzv. južnu rutu. Rekao je da postoje naznake iz više izvora, među ostalim i na internet stranicama na kojima se dopisuju izbjeglice, kako bi se u slučaju da mađarske granice ostanu zatvorene oni mogli uputiti u Hrvatsku iz Grčke, preko Albanije i Crne Gore.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.