Župan Tomašević novi ministar branitelja ?

18.02.2016. 07:00:35

ZAGREB / POŽEGA – Prema svemu sudeći ipak je proradila svijest kod onih koji odlučuju o povjeravanju određenih pozicija na državnoj razini koji su, slobodno se može reći, donijeli ispravnu odluku predloživši za ministra branitelja još uvijek, aktualnog požeško-slavonskog župana, generala u mirovini, Alojza Tomaševića. Bilo je mnogo raznih špekulacija, a u jednom trenutku, gotovo je bilo sigurno da će Požega i Požeština ostati na tome da neće imati niti jednu osobu u izvršnoj vlasti. U prvim preslagivanjima župan Tomašević spominjao se kao kandidat za ministrA obrane što se u konačnici nije dogodilo. Podsjetimo, aktualni požeško-slavonski župan Tomašević rođen je 7. rujna 1961. godine u Bučju pokraj Pleternice. Oženjen je, otac troje djece. Hrvatski je branitelj, dragovoljac Domovinskog rata od 1990. godine, pripadnik 108. i 123. brigade Hrvatske vojske. Zvanje diplomirani ekonomist stekao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Završio je Zapovjedno-stožernu i ratnu školu Oružanih snaga RH. Tijekom bogate vojne karijere školovan i u Mađarskoj, Engleskoj, SAD-u te Kanadi. Bio zapovjednik Vojarne u Požegi te Središta za obuku vojnika u Požegi. Bio zapovjednik Dočasnike škole Jastrebarsko te Učilišta kopnene vojske Črnomerec u Zagrebu. Bio i načelnik Stožera Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu. Umirovljen je 30. lipnja 2012. godine u činu brigadnoga generala Hrvatske vojske. Na neposrednim izborima 02. lipnja 2013. godine, od strane građana Požeško-slavonske županije izabran za požeško-slavonskoga župana, kao kandidat koalicije HDZ – HSS – HSLS – HSP dr. Ante Starčević – Stranka umirovljenika.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.