Županijski sud odredio: Milan Bandić ide u pritvor i mora uplatiti 15 milijuna kuna u proračun!

10.03.2015. 16:58:43

U društvu Ivice Lovrića i Pavle Kalinića, Milan Bandić danas je posjetio odvjetnički ured Marijana Hanžekovića. Županijski sud odredio je da se bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vraća u istražni zatvor u novoj istrazi. Osim toga, odlučeno je da mu se oduzme jamčevina od 15 milijuna kuna te da se taj novac uplati u korist državnog proračuna. Na tu odluku njegova obrana ima pravo žalbe. Kako je priopćeno u jutarnjim satima, USKOK je proširio istragu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog sumnje na poticanje na davanje lažnog iskaza, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te sprečavanja dokazivanja. Budući da je Bandić prekršio uvjete rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo, USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika i naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske. U društvu Ivice Lovrića i Pavle Kalinića, Milan Bandić zato je danas, posjetio odvjetnički ured Marijana Hanžekovića. Međutim, kako se navodi na službenim stranicama Županijskog suda u Zagrebu, neposredno prije ovog prijedloga USKOK-a, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda prihvatilo žalbu Bandićeve obrane i omogućilo Bandiću da se vrati na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba. 'Vijeće smatra da se Bandić do sada pridržavao izrečenih mjera opreza, da mjere opreza predstavljaju uskratu prava na osobnu slobodu naročito u situaciji kad se radi o funkciji na koju je on izabran voljom građana, tako da je u ovom trenutku uplaćena jamčevina, u iznosu koji premašuje sve do sada izrečene, dostatna garancija da se prevenira opasnost od ponavljanja kaznenog djela na slobodi'.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.