ŽUPNIK PORUČIO ŠEŠELJU: ‘Bolje ti je da ne dolaziš u Hrtkovce… Budi miran’

21.04.2018. 14:04:31

Srbijanski ministar MUP-a Nebojša Stefanović oglasio se povodom najavljenih skupova u Hrtkovcima 6. svibnja, na Đurđevdan, jasno rekavši da policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u tom mjestu. Podsjetimo, Srpska radikalna stranka najavila je da će tog dana održati veliki skup u vojvođanskim Hrtkovcima, u kojima je predsjednik SRS Vojislav Šešelj prije 26 godina počinio ratni zločin, a što mu je i potvrđeno pravomoćnom presudom u Haagu.”. „Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima. Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana” rekao je Stefanović. No, čini se kako je Vojislav Šešelj, glavni organizator ovog skupa, potpuno „otkazao poslušnost” jer tvrdi kako će se skup unatoč policijskoj zabrani ipak – dogoditi: „Skup je uredno prijavljen, imat ćemo redarsku službu i to će biti miran politički skup –đurđevdanski radikalski uranak. Kao što je miran skup bio i 1992. godine, jer ni tada nije bilo incidenata. Nema razloga za zabranu, skup će se održati“, izjavio je Šešelj. Ivica Živković, Župnik iz Hrtkovaca u kojem bi se skup radikala trebao okupiti, ne želi ništa prepustiti slučaju pa je Šešelju jasno dao do znanja da u to mjesto nije dobro došao: „Bolje da ne dolazi.  Bolje da bude negdje miran, da se negdje bavi nekim hobijem, peca ribu i ne da uznemirava ljude”, kazao je za N1 župnik Živković. Snježana Vučković/dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.