Zvonko Zubak ekskluzivno za Bujicu: "F16 mogli smo nabaviti za 100 milijuna!”

05.01.2019. 09:44:53

VIDEO! Zvonko Zubak ekskluzivno: “Izraelski avioni bili su samo mamac, Hrvatska bi na kraju potrošila milijardu, a ne 500 milijuna dolara; F16 mogli smo nabaviti za 100 milijuna!”

Bujica je objavila informacije iz kojih proizlazi da je ministar obrane cijelo vrijeme znao kako od posla s Izraelom neće biti ništa - jer ne postoji američko odobrenje za ovakav aranžman...

Zvonko Zubak ekskluzivno u Bujici: “Izraelski avioni bili su samo mamac, Hrvatska bi na kraju potrošila milijardu, a ne 500 milijuna dolara; F16 mogli smo nabaviti za 100 milijuna!”… Ne da je ovo slučaj za DORH, ovo je 100 posto slučaj za DORH – izjavio je u Bujici na Z1 poznati poduzetnik i trgovac oružjem Zvonko Zubak. Dodao je: – Kada su na vlasti nesposobni dangube, onda se otvara prostor za korupciju. Zubak smatra da F16 treba kupiti izravno od Amerikanca i da ih možemo dobiti znatno povoljnije nego što je to s Izraelcima dogovorio ministar Damir Krstičević.
Bujica je objavila informacije iz kojih proizlazi da je ministar obrane cijelo vrijeme znao kako od posla s Izraelom neće biti ništa – jer ne postoji američko odobrenje za ovakav aranžman, dok sada namjerno krivnju prebacuje na SAD. Amerikanci su u najmanje dva navrata upozorili i predsjednicu Grabar-Kitarović da je posao s Izraelom netransparentan, no ona je ipak podržala ugovor i zbog njegove realizacije u ured dovela Vladu Galića, savjetnika za nacionalnu sigurnost, koji je u međuvremenu smijenjen. Premijer Plenković je, prema istim izvorima, dva puta odbijao potpisati sporni ugovor s Izraelom, no Krstičević ga je pritiskao i za vrijeme usvajanja Istanbulske konvencije – iskoristio priliku. Ministar obrane je prvi na Vladi u ožujku prošle godine podržao Istanbulsku, a premijer je zauzvrat odobrio posao s avionima koji je na kraju ipak propao. Sumnje u korupciju u razgovoru za Bujicu potvrdio je i Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida, a u emisiju se javio general Josip Štimac, bivši zapovjednik HRZ-a, nakon čega je uslijedio verbalni duel sa Zubakom… POGLEDAJTE VIDEO

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.